Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) даде зелена светлина на

...
Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) даде зелена светлина на
Коментари Харесай

В САЩ сертифицираха първия летящ автомобил

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) даде зелена светлина на основателите на автомобил, който може да минава безпроблемно от придвижване на автомагистрала към полет във въздуха, предава Daily Mail, представен от Economic.

Базираният в Калифорния стартъп Alef Aeronautics твърди, че неговият Model А ще придвижва клиентите си над тапите и автомобилните произшествия против 298 520 $. Изцяло електрическият двуместен автомобил е получил стеснен документ за летателна валидност от FAA този вторник.

Компанията, която оповестява, че тества пълноразмерен първообраз на Model А от 2019 година насам, назова новината " една дребна стъпка за самолетите, една голяма стъпка за колите “.

От Alef показват, че летящата им кола е 100% електрическа и може да се движи по публични пътища. Превозното средство е проектирано за отвесно политане и кацане и може да транспортира до двама пасажери.

Според представител на Alef, FAA работи интензивно върху своите политики за транспортни средства с електрическо отвесно политане и кацане (eVTOL). Като се има поради тази нова регулаторна рамка, компанията отбелязва, че документът от FAA сега лимитира местата и задачите, на които Alef има право да лети, до момента в който тестването на Model А продължава.

Alef показа през предишния октомври своя пълноразмерен модел състезателен автомобил и две изцяло функционални коли. Според компанията, има засилен интерес към предварителните поръчки за Model А измежду физическите лица и фирмите.

На пътя този модел ще бъде категоризиран като нискоскоростно транспортно средство (LSV) - означение на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата в Съединени американски щати и локалните държавни организации, което значи, че колата ще се употребява със законови ограничавания в множеството страни.

„ Ако водачът се нуждае от по-бърз маршрут, той ще употребява опциите за полет на Alef “, изясняват от компанията на страницата си за предварителни поръчки.

По време и след маневрите за отвесно политане лидерът и пасажерът се стабилизират посредством особено проектираната въртяща се карданна структура на купето на Alef.

„ Развълнувани сме да получим този документ от FAA. Това ни доближава до даването на екологично и по-бързо пътешестване, спестявайки часове на хора и компании всяка седмица “, съобщи изпълнителният шеф на стартъпа Джим Духовни.

Снимка: Alef Aeronautics
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР