Федералната авиационна администрация на САЩ е достигнала до предварително заключение,

...
Федералната авиационна администрация на САЩ е достигнала до предварително заключение,
Коментари Харесай

Американският регулатор оплескал оценката за надеждността на 737 MAX

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати е достигнала до авансово умозаключение, че нейни представители не са взели участие съответно в процеса по оценка на контролната система за ръководство на пътнически самолети 737 MAX на " Боинг ".

Информацията популяризира американското издание " Уолстрийт джърнъл ".

Откритията също демонстрират, че производителят на самолети не е уведомил регулаторите, че Manoeuvring Characteristics Augmentation System (MCAS) може да съставлява евентуална заплаха.

Въпросната система на самолетите Max има за цел попречване на изпадане в stall - aеродинамично " провисване " ( няма задоволително въздушна двигателна сила под крилата на самолета поради огромен ъгъл или поради ниска скорост).

Не е ясно дали представителите на администрацията, провели оценката на системата, са определили системата като безвредна.

Федералната авиационна администрация стартира инспекция на процеса по издаване на документ за 737 MAX след две съдбовни самолетни произшествия, при които починаха 350 души. Системата MCAS се показва като съществена причина за случаите, които доведоха до приземяване на всички самолети 737 MAX.

Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март. Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година, когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.

В момента са приземени 387 самолета 737 Max. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР