Федерална служба за сигурност на Русия - ФСБ (наследниците на

...
Федерална служба за сигурност на Русия - ФСБ (наследниците на
Коментари Харесай

Лондон: Наследниците на КГБ стоят зад свалянето на самолета с Пригожин

Федерална работа за сигурност на Русия - ФСБ (наследниците на КГБ), са тези, които най-вероятно са атакували самолета на шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин. Това настояват източници от защитата на Англия, представени от Би Би Си.

Посочва се, че ФСБ са изцяло лоялни към съветския президент Владимир Путин, а също така под техен надзор са и граничните служби.

Според английските източници случилото се евентуално укрепва позицията на съветския министър на защитата Сергей Шойгу и тази на началника на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валери Герасимов, които Пригожин ненавиждаше и обществено подлагаше на критика.

Това, от своя страна, е добре за Украйна, така като Шойгу и Герасимов са считани за некомпетентни.

По-рано съветската авиационна организация " Росавиация " разгласи, че Пригожин, който управлява прекратения протест в Русия през юни, е бил един от десетимата души на борда на падналия Embraer Legacy 600.

Самолетът е изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, когато се е разрушил покрай село Куженкино в Тверска област.

Междувременно от английското разузнаване показват в последния си отчет, че вероятно Путин желае да покаже своя авторитет и да показа висшето военно командване на Русия като функциониращо както нормално.

Те напомнят, че на 19 август руският водач е направил рядко посещаване в щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон - почти на 160 километра от фронтовата линия. Там той се срещна с високопоставени военнослужещи, в това число с Герасимов, който остава отпред на командването на интервенцията в Украйна.

" Вагнер " за малко завладя щаба през юни по време на похода си към Москва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР