Федерална полиция и прокуратурата в Германия претърсиха централата на Deutsche

...
Федерална полиция и прокуратурата в Германия претърсиха централата на Deutsche
Коментари Харесай

Полиция претърси офисите на Deutsche Bank по подозрения в пране на пари

Федерална полиция и прокуратурата в Германия претърсиха централата на Deutsche Bank във Франкфурт. Най-големият немски заемодател съобщи, че това е вследствие на съмнения за пране на пари, за които банката сама е докладвала на управляващите, оповестява Ройтерс.

В изказване на трезора се показва още, че претърсването включва подозрителни транзакции, които самата тя е предала на управляващите, и че банката оказва цялостно подпомагане на проверяващите органи. След новината акциите на Deutsche Bank поевтиняха с повече от 3% на борсата във Франкфурт.

В претърсването вземат участие и представители на немския финансов регулатор BaFin.

Това не е първият сходен случай в Deutsche Bank. През ноември 2018 година централата на кредитната институциябеше претърсена от 170 служители на реда, прокурори и данъчни инспектори поради хипотетично пране на пари.

Тогава проверяващите се концентрираха върху подозрителни транзакции, осъществени в отдела на банката за ръководство на благосъстоянието сред 2013 и 2018 година По-късно наказателното следствие по случая беше прекъснато, само че Deutsche Bank заплати 15 милиона евро за пропуски в контрола върху прането на пари.

През октомври 2020 година прокурорите във Франкфурт пък глобиха банката с 13.5 милиона евро за закъснялото докладване на подозрителни транзакции, които Deutsche Bank е обработвала за естонския клон на Danske Bank.

Под управлението на основния изпълнителен шеф Кристиан Севинг Deutsche Bank се пробва да възвърне репутацията си след поредност от кавги, правосъдни каузи и регулаторни проблеми.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР