Федерална полиция и други длъжностни лица претърсиха централата на “Дойче

...
Федерална полиция и други длъжностни лица претърсиха централата на “Дойче
Коментари Харесай

Претърсват централата на “Дойче банк” във Франкфурт, има съмнение за пране на пари

Федерална полиция и други длъжностни лица претърсиха централата на “Дойче банк” (Deutsche Bank) във Франкфурт, като най-големият немски заемодател съобщи, че това е вследствие на съмнения за пране на пари, за които банката сама е докладвала на управляващите.

Офисите на Deutsche Bank бяха претърсени от чиновници на прокуратурата във Франкфурт, Федералната работа за престъпна полиция и финансовия контролен орган Bafin.
В изказване банковата институция уточни, че претърсването включва следене на подозрителни транзакции, които самата тя е предала на управляващите и че банката оказва цялостно съдействие на службите.
След новината акциите на Deutsche Bank поевтиняха с повече от 3% в ранния следобяд на борсата във Франкфурт, преди техният спад да се ограничи до към 2,5%.

Според организация Ройтерс, прокурорите са споделили, че имат заповед за обиск, само че не са дали повече детайлности.

BaFin и федералната полиция отхвърлиха коментар.

През ноември 2018 година централата на “Дойче банк” беше претърсена от 170 служители на реда, прокурори и данъчни инспектори, поради хипотетично пране на пари. Действията тогава още веднъж доведоха до спад в акциите на водещия немски заемодател.

През 2018 година проверяващите се концентрираха върху подозрителни транзакции, осъществени в отдела на банката за управление  на благосъстоянието от 2013-а. По-късно наказателното следствие по случая беше прекъснато, само че Deutsche Bank заплати 15 милиона евро за пропуски в контрола върху изпирането на пари.

През октомври 2020 година прокурорите във Франкфурт пък глобиха банката с 13,5 милиона евро за закъснялото докладване на подозрителни транзакции, които “Дойче банка” е обработвала за естонския клон на Danske Bank.

Под управлението на основния изпълнителен шеф Кристиан Севинг “Дойче банк” се пробва да възвърне репутацията си след поредност от неуместни и струващи скъпо регулаторни пропуски.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР