Федерален съдия в Тексас блокира ново правило на Националния съвет

...
Федерален съдия в Тексас блокира ново правило на Националния съвет
Коментари Харесай

Федерален съдия блокира правилото на NLRB, което би улеснило работниците в големите компании да се обединяват в синдикати

Федерален арбитър в Тексас блокира ново предписание на Националния съвет по трудови връзки, което би улеснило милиони служащи да основават синдикати в огромни компании.

Правилото, което трябваше да влезе в действие в понеделник, щеше да дефинира нови стандарти за установяване по кое време две компании би трябвало да се смятат за „ взаимни работодатели “ при трудови договаряния.

Съгласно актуалното предписание на NLRB, което беше признато от доминиран от републиканците ръб през 2020 година, компания като McDonald's не се смята за взаимен шеф на множеството си служащи, защото те са непосредствено наети от франчайзополучатели.

Новото предписание щеше да разшири това определение, с цел да каже, че фирмите могат да се смятат за взаимни работодатели, в случай че имат способността да управляват - директно или непряко - най-малко едно изискване за наемане на работа. Условията включват заплати и компенсации, часове и график, възлагане на отговорности, правила за работа и наемане.

NLRB твърди, че смяната е необ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР