Федерален съдия в Ню Йорк издаде заповед за разсекретяване на

...
Федерален съдия в Ню Йорк издаде заповед за разсекретяване на
Коментари Харесай

Федерален съд постанови разкриването на документи свързани с Джефри Епщайн

Федерален арбитър в Ню Йорк издаде заповед за разсекретяване на правосъдни документи, което би трябвало да стане при започване на 2024 година Тези документи ще разкрият самоличността на голям брой сътрудници, свързани с известния финансист Джефри Епщайн. Съдебните документи са част от завършило гражданско дело, което уличава някогашната довереница на Епщайн, Гилейн Максуел, в хипотетично подпомагане за полови похищения против Вирджиния Джуфре. Конкретните условия на съглашението, реализирано през 2017 година, остават неразкрити, заяви " TVP World ".


Понастоящем Гилейн Максуел излежава 20-годишна присъда, откакто беше наказана за трафик на хора и набиране на малолетни девойки за Епщайн, който трагично " се самоуби " в манхатънски затвор през 2019 година, до момента в който очакваше правосъден развой по федералните обвинявания за половия трафик.

Очаква се разкритите документи, чието издание е планувано за 1 януари, да хвърлят светлина върху имената на повече от 150 лица, в това число жертви на Епщайн, евентуални съучастници и лица, които са свързани със случая.

Съдия Лорета Преска, която управлява делото, даде опция на лицата, които могат да възразят против общественото обявяване на документите им, да изразят своите опасения. Въпреки това в решението си тя акцентира, че лицата, които към този момент са дали изявленията за медиите, не могат да запазят имената си в загадка.

Това решение акцентира евентуалното излагане на риск на редица лица - от жертвите до хипотетичните съучастници и почтени сътрудници - по отношение на противозаконните действия на Епщайн.

Макар че оповестените документи може да не съдържат експлицитни детайлности за какво несъмнено лице е обвързвано с делото на Джуфре, чака се разкритията да дадат повече информация за обширната мрежа на Епщайн за трафик на хора за полова употреба, настояща тук-там като Ню Йорк, Ню Мексико, Американските Вирджински острови и оттатък тях. Разкритата информация може да включва имена, упоменати в показания, имейли или правни документи.

Някои лица към този момент бяха обществено свързани с Епщайн, в това число професорът по право от Харвард Алън Дершовиц, който е категорично посочен в заповедта на съдията. Забележително е, че самоличността на някои малолетни жертви ще остане редактирана, с цел да се резервира тяхната анонимност.

Максуел и Епщайн са си сътрудничили от 1994 година до 2004 година, с цел да откриват, набелязват и транспортират девойки до разнообразни парцели на Епщайн, където се твърди, че са били полово измъчвани. В желае си против Максуел, Джуфре твърди, че на 16-годишна възраст е била вербувана за дългогодишно полово иго на финансиста.

Искът, организиран през май 2017 година, тъкмо преди правосъдния развой, упреква Максуел и Епщайн, че са я карали да реализира полови контакти с разнообразни видни сътрудници, в това число с английския принц Андрю.

Принц Андрю, който поредно отхвърля обвиняванията и оспорва достоверността на Джуфре, реализира съглашение с нея предходната година за необявена сума. В писмото, подадено от юриста на Джуфре, се отбелязва, че принц Андрю признава, че Епщайн е търгувал с млади девойки, и съжалява за връзката си с него, като в това време прави оценка смелостта на жертвите, които са проговорили. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР