Федерален съдия в Детройт временно спря депортирането на 1400 иракски

...
Федерален съдия в Детройт временно спря депортирането на 1400 иракски
Коментари Харесай

Федерален съдия в САЩ спря депортацията на мигрантите от Ирак

Федерален арбитър в Детройт краткотрайно спря депортирането на 1400 иракски жители от Съединени американски щати. През това време арбитър Марк Голдсмит ще реши дали неговият съд е подобаващото място, където да бъдат разисквани опасенията на мигрантите, че ще пострадат физически, в случай че бъдат изгонени от щатите, съобщи Асошиейтед прес.

Областният федерален арбитър се базира на решение от предходната седмица, засягащо 114 иракчани - множеството от които християни, арестувани в региона на Детройт. Той разпростря действието на правосъдното решение върху цялата територия на Съединени американски щати за идващите 14 дни.

" Съществените възражения, изразени тук, са, че арестуваните могат да претърпят извънредно съществени последствия: гибел, гонене и мъчение. Подобни вреди надалеч надвишават всевъзможен интерес, който би имало държавното управление да ги депортира неотложно ", съобщи съдията.

По данни на държавното управление в цялата страна са издадени заповеди за депортиране на 1400 иракчани, макар че множеството от тях не са задържани.

Заповеди за някои от тях са издадени от години, тъй като са направили закононарушения в Съединени американски щати. Депортиранията бяха оспорвани в съда, откакто Ирак се съгласи да одобри назад своите жители.

Министерството на правораздаването упорства, че регионалният арбитър няма пълномощия по въпроси на имиграцията, отбелязва АП.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР