Федерален съдия постанови, че бившият окръжен чиновник в Кентъки Ким

...
Федерален съдия постанови, че бившият окръжен чиновник в Кентъки Ким
Коментари Харесай

Съдия постановява, че бивш чиновник, който е отказал да издаде лицензи за еднополови бракове, трябва да плати 260 000 долара съдебни разноски

Федерален арбитър постанови, че някогашният областен служител в Кентъки Ким Дейвис би трябвало да заплати над 260 000 $ адвокатски възнаграждения и разходи след нейното правосъдно дело, обвързвано с нейния отвод да издаде разрешителни за брак на двойка от един и същи пол.

Дейвис беше хвърлена в пандиза за малко през 2015 година поради отхвърли си и след това беше изправена пред съда. Съдилищата също по този начин постановиха, че тя би трябвало да заплати 100 000 $ обезщетение на двамата мъже, с които е отказала да работи.

Очаква се юристите на Дейвис да апелират решението от вторник.

Дейвис прекара пет дни в пандиза за занемаряване на правосъдни разпоредби за издаване на лицензи на еднополови двойки след решение на Върховния съд от 2015 година, разрешаващо гей браковете. Тя твърдеше, че е работила „ под властта на Бог “ и беше освободена, откакто арбитър подреди на заместниците й да издадат лицензите без нейното утвърждение.

Федерален съд постанови, че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР