Федерален съдия отложи произнасянето на присъдата на бившия си съветник

...
Федерален съдия отложи произнасянето на присъдата на бившия си съветник
Коментари Харесай

Федерален съдия отложи произнасянето на присъдата на Майкъл Флин

Федерален арбитър отсрочи произнасянето на присъдата на някогашния си консултант на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин, който призна, че е излъгал ФБР за контактите си с руснаци след успеха на милиардера републиканец на президентските избори, съобщи Агенция Франс Прес.

Съдия Емет Съливан, който съпостави дейностите на обвинения с измяна, му даде опция да реши дали да бъде наказан както е планувано през днешния ден на затвор, като срокът може да е забележителен, или да изчака заключенията на следствието за намеси на Русия в американските избори, с цел да стане ясно дали в действителност е сътрудничил на проверяващите.

Специалният прокурор Робърт Мълър, претрупан с деликатното следствие за съветската интервенция, предложи присъда, която не планува отнемане от независимост заради "значителната помощ ", оказана от някогашния военачалник на следствието му.
През 2017 година Флин се призна за отговорен, че е излъгал ФБР за диалозите си с съветския дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк след изборната победа на Тръмп и одобри да сътрудничи на правораздаването.

След като съдията през днешния ден даде избор на Флин, юристите му желаеха от него да отсрочи произнасянето на присъдата, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП. Съдия Съливан насрочи за март консултация със страните за настоящото положение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР