Федерален съдия на САЩ обяви във вторник, че технологичният гигант

Федерален съдия на САЩ обяви във вторник, че технологичният гигант ...

Американски федерален съд одобри мега сделката за сливането на AT&T с Time Warner за 85 млрд. долара.Федерален съдия на САЩ обяви във вторник, че технологичният гигант AT&T Inc. може да продължи без никакви условия процеса по придобиването на Time Warner Inc. на стойност 85 млрд. долара, съобщава финансовата агенция dpa-AFX.

Американският окръжен съдия Ричард Леон заяви, че американското министерство на правосъдието не е открило доказателства, че мега сделката ще навреди на конкуренцията в индустрията, свързана с платената телевизия.

Генералният адвокат на AT&T - Дейвид Макейти, посочи: "Радваме се, че след провеждането на пълен и справедлив съдебен процес по същество съдът категорично отхвърли съдебното дело за блокира на нашето сливане с Time Warner. Благодарим на американския съд за цялостното и своевременно разглеждане на доказателствата и поздравяване колегите от Министерството на правосъдието за тяхното справяне в рамките на правителството".

Той допълни: "Очакваме с нетърпение да приключим сливането на или преди 20-ти юни, за да можем да започнем да предоставяме на нашите потребители видео развлечения, които са по-достъпни, мобилни и иновативни".

Трябва да се има предвид, че сделката по сливането на AT&T с Time Warner беше във висящо положение от октомври 2016-а година насам.

Източник: bnr.bg