Федерален съд в САЩ постанови, че компанията Tesla трябва да

...
Федерален съд в САЩ постанови, че компанията Tesla трябва да
Коментари Харесай

Бивш служител на Tesla получи 130 млн. долара обезщетение

Федерален съд в Съединени американски щати постанови, че компанията Tesla би трябвало да заплати над 130 милиона $ обезщетение на собствен някогашен чиновник, който е афроамериканец. Причината за това е тормоз на расова основа на работното му място. Това съобщи Reuters, като се базира на в..

Съдът реши, че Tesla не е подхванала рационални стъпки, с цел да попречи Оуен Диас, работил в цех на компанията, да бъде подложен на тормоз на расова основа.

В обръщение към чиновниците, оповестено на уеб страницата на Tesla, се споделя, че делото се отнася до обиди на расова основа във фабриката, както и расистки графити в тоалетните. Трите пъти, когато Диас се е оплакал от издевателството, компанията се е намесила и е взела ограничения.

Съдът е присъдил на Диас обезщетение от 6,9 милиона $ и 130 милиона $ наказателна санкция, целяща да накара компанията да заобикаля сходни дейности в бъдеще.

" Макар че ние имаме вяра твърдо, че тези обстоятелства не оправдават присъдата, постановена от съда в Сан Франциско, признаваме, че държанието ни през 2015 и 2016 година не беше безупречно ", обявиха от Tesla.

Засега компанията не е оповестила дали ще апелира присъдата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР