Федерален съд в Мисисипи временно блокира закона за сърцебиенето на

...
Федерален съд в Мисисипи временно блокира закона за сърцебиенето на
Коментари Харесай

Съдия от окръжния съд на Мисисипи: Законът за абортите пречи на свободния избор на жените

Федерален съд в Мисисипи краткотрайно блокира закона за " сърцетуптенето на плода ", забраняващ аборта след шестата седмица на бременностт , оповестява БГНЕС. Съдия от окръжния съд на Мисисипи Карлтън Рийвс съобщи, че законът, признат през май, " пречи на свободния избор на дамите, който е от главно значение за достолепието и независимостта на индивида ". Законът трябваше да влезе в действие на 01.07.19 година
Абортът е позволен в Съединените щати на федерално равнище. Съответното историческо решение е взето през 1973 година от Върховния съд. През последните години редица щати доста стегнаха рестриктивните мерки върху абортите. През април тази година абортите във второто тримесечие бяха в действителност неразрешени в Индиана, а закон, забраняващ ранните аборти, беше признат в Охайо от момента, в който може да се разграничи сърдечният удар на ембриона. Подобни закони, свързани със сърдечните удари на плода, бяха признати тази година в Джорджия, Кентъки и Мисисипи и тяхното приемане може да бъде последвано от още десетина щати.
Тези закони могат да бъдат обжалвани пред Върховния съд на Съединени американски щати. Въпреки това, ситуацията в съда се промени в интерес на съперниците на абортите след назначението на двама консервативни съдии - Нийл Горсак и Брет Каванау от президента Доналд Тръмп. Малко евентуално е Върховният съд да предприеме стъпки за действителна анулация на решението „ Роу против Уейд “, само че може да поддържа стягането на разпоредбите против абортите.
Поддръжниците на правото на аборт настояват, че дамите имат право да се разпореждат независимо със личните си тела и че ембрионът в ранните стадии на образуването не може да се смята за човешка персона. Те също по този начин показват, че възбраната на абортите може да докара до криминализиране на тази интервенция и до гибелта на доста дами, които в нарушаване на закона ще се опитат да пресечен бременността си. Противниците на абортите се базират на религиозните наставления и концепцията, че животът на индивида стартира от момента на зачеването, по отношение на което смятат, че абортът е безсрамен акт или даже закононарушение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР