Федерален съд в Калифорния започна разглеждането на иск за клевета,

...
Федерален съд в Калифорния започна разглеждането на иск за клевета,
Коментари Харесай

Съд в САЩ започна разглеждането на иск за клевета срещу Илон Мъск

Федерален съд в Калифорния стартира разглеждането на иск за клюка, заведен против бизнесмена Илон Мъск от английски спелеолог, който през лятото м.г. взе участие в интервенция по извеждането на деца от пещера в Тайланд, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Спелеологът Върнън Ансуърт заведе дело против Мъск през септември 2018 година, като го упрекна в клюка и изиска отплата в размер на минимум 75 хиляди $. През юли м.г. предприемачът качи в Туитър поредност оскърбителни за Ансуърт записи, като го назова педофил. Британецът по-рано бе декларирал, че предлагането на Мъск да се употребява мини подводница за избавяне на децата в пещерата в Тайланд е на ниска цена " пиар трик ".

Адвокат на спелеолога съобщи в съда, че поради клеветата на Мъск Ансуърт не е получил нужното публично самопризнание, което заслужавал след спасяването на децата. Мъск също се яви в съда. Той увери, че не се е опитвал да потвърди, че Ансуърт е педофил. Милиардерът бил сърдит и се почувствал засегнат поради изказването на спелеолога, който се отнесъл надменно към предлагането му да се употребява мини подводница. Освен това Мъск в началото не знаел, че Ансуърт е измежду участниците в интервенцията по спасяването на децата.

На 12 юни 2018 година 12 възпитаници на възраст сред 11 и 16 години и техният треньор по футбол бяха блокирани в пещерата Тхам Луанг в Тайланд. Спасители съумяха от 8 до 10 юли м.г. да изведат децата от пещерата.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФо
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР