Федерален австралийски съд постанови Google да плати обезщетение от повече

...
Федерален австралийски съд постанови Google да плати обезщетение от повече
Коментари Харесай

Осъдиха Google да плати обезщетение на оклеветен политик

Федерален австралийски съд постанови Гугъл да заплати обезщетение от повече от 466 000 евро на австралийски политик, който е бил оклеветен във видеа, публикувани от комедиант в YouTube, съобщи Франс прес.

През 2020 година Джон Бариларо е бил вицепремиер на щата Нов Южен Уелс, когато станал обект клюка на австралийски комедиант, прочут под псевдонима "френдлиджордис ". Във видеата, публикувани в YouTube, той е упрекнат в корупция и се имитира италианският му акцент.

В съда Бариларо колабира, до момента в който гледа едно от видеата, снимано от комика в първокласна къща, която политикът притежаваше и наемаше в Еър Би ен Би.

"Травмиран съм от всичкo това ", сподели австралийският политик, свидетелствайки пред съда.

В завършек на 2021 година той подписа съглашение с "френдлиджордис ", чието същинско име е Джордан Шанкс.

Комикът сервира своите извинения и се съгласи да промени наличието на видеата, които са били гледани над един милион пъти в YouTube.

Съдия Стивън Реърс постанови, че Гугъл, който е притежател на мрежата YouTube, е виновен за вреди, нанесени на Бариларо от декември 2020 година нататък, когато юристите на политика са писали на американския колос, с цел да изискат той да изтегли обидните видеа.

Съдията осъди Гугъл да заплати обезщетение с лихвите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР