Федерален апелативен съд отхвърли искането на конгресмен от републиканците да

...
Федерален апелативен съд отхвърли искането на конгресмен от републиканците да
Коментари Харесай

Апелативен съд в САЩ отхвърли искане на вицепрезидента Майк Пенс да отмени победата на Байдън

Федерален апелативен съд отхвърли настояването на конгресмен от републиканците да бъде разрешено на вицепрезидента Майк Пенс да анулира успеха на президентските избори от 3 ноември на Джо Байдън в интерес на настоящия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

В късите претекстове за решението си тричленният състав на съда удостовери решението на федерален арбитър от петък искът на Луи Гомърт, републиканец от Камарата на представителите на Конгреса, да не бъде задоволен. Според Гомърт Пенс има право да разгласи успеха на Байдън за недействителна, когато в сряда Конгресът се събере да утвърди резултатите.

Тръмп, който също е републиканец, отхвърли да признае успеха на Байдън, потвърждавайки без доказателства, че успеха му се дължи на всеобщи измами. Десетки представители на изборните управляващи и съдии от цялата страна отхвърлиха изказванията на Тръмп.

Според американската система президентът се дефинира от Избирателната гилдия, в която обособените щати и окръг Колумбия имат право на избран брой електорски гласове въз основа на представителството си в Конгреса.

Байдън, който завоюва националния избор с над 7 милиона гласа разлика, надви в Избирателната гилдия с 306 против 232 гласа.

Американските закони изискват на 6 януари Конгресът публично да преброи електорските гласове от колегията.

Гомърт, републиканец от Тексас и предан последовател на Тръмп, подаде желае дружно с републиканци електори (членове на Избирателната колегия) от Аризона с претекста, че Пенс като ръководител на Сената има право да анулира електорски гласове.

Но съгласно областен арбитър Джереми Кернодъл - самият който е назначен от Тръмп - постанови в петък, че ищците нямат съображение за желае си, тъй като не се претърпели персонална щета.

Съдиите от апелативния съд, всеки от които също е назначен от Тръмп, се съгласиха с това. Министерството на правораздаването, което съставлява Пенс, беше срещу желае.

Някои конгресмени републиканци обявиха, че ще се опълчват на преброяването на гласовете, въпреки и опитът им да наподобява без никакви шансове да промени развръзката. Вчера сенатор Тед Круз разгласи, че група от 11 сенатори ще оспорят резултата на Байдън в Избирателната гилдия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР