ФБР твърди, че САЩ са успели да спрат хакерските дейности

...
ФБР твърди, че САЩ са успели да спрат хакерските дейности
Коментари Харесай

Хакерска група от Китай атакува ключова държавна инфраструктура на САЩ

ФБР твърди, че Съединени американски щати са съумели да спрат хакерските действия на китайска държавна група, която нападна основна държавна инфраструктура като електрически мрежи и тръбопроводи. Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на.

Директорът на ФБР Кристофър Рей сподели, че има акция за затваряне на групата Volt Typhoon, която хакна стотици остарели офис рутери, с цел да получи достъп до данни за американски активи. Китайското държавно управление към момента не е дало отговор на обвиняванията.

Преди обаче то отхвърли обвиняванията в спонсорирана от страната кибервойна против други страни. В предишното Китай също обвиняваше Съединени американски щати, че са „ най-голямата хакерска империя в света и световна киберпрестъпност “.

Рей сподели, че Китай съзнателно приготвя почвата за деактивиране на основни инфраструктурни системи на Съединени американски щати при положение на неприятелски спор.

Хакерските офанзиви от групата Volt Typhoon за първи път станаха известни в Съединените щати през май предходната година, откакто Microsoft предизвести, че групата е атакувала няколко държавни уреди, в това число хакване на държавни имейл сметки.

Хакерски офанзиви от Китай и Русия

През декември предходната година хакери, свързани с Руската федерация и Китай, хакнаха най-опасното нуклеарно оборудване в Обединеното кралство.

През юли 2023 година китайски хакери хакнаха имейла на американския дипломат в Пекин.

А Съединените щати, Южна Корея и Япония се споразумяха да основат група от високопоставени киберексперти, които да противодействат на севернокорейските хакери.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР