ФБР работи с офиса на шерифа след заплахи към служители на окръг Фултън

...
ФБР е наясно, че някои служители на окръг Фултън са
Коментари Харесай

ФБР е наясно, че някои служители на окръг Фултън са получили заплахи за насилие, се казва в изявление на офиса на бюрото в Атланта в четвъртък.

Заплахите идват дни след като местно голямо жури гласува да повдигне обвинение срещу бившия президент Доналд Тръмп и други, произтичащи от усилията им да отменят поражението му на изборите през 2020 г. в Джорджия.

Агенцията не идентифицира никакви конкретни цели, но каза: „Нашата политика е да не обсъждаме подробности за текущите разследвания. Въпреки това, всяка потенциална заплаха, която е насочена към нашето внимание, се приема сериозно. Лица, за които се установи, че са отговорни за отправяне на заплахи в нарушение на държавните и/или федералните закони, ще бъдат преследвани.

Според изявлението полевият офис на ФБР в Атланта работи с офиса на шерифа на окръг Фултън по разследването.

Изявлението идва на фона на опасения за безопасността на служителите и членовете на съдебните заседатели, свързани с обвинителния акт от понеделник, и съобщенията, че имената, снимките, профилите в социалните медии и дори домашните адреси, за които се предполага, че принадлежат на членове на голямото жури, са се разпространявали в социалните медии. CNN не можа независимо да провери дали снимките, акаунтите в социалните медии и публикуваните адреси на домовете действително принадлежат на големите съдебни заседатели.

Офисът на шерифа на окръг Фултън заяви в изявление в четвъртък следобед, че е „наясно, че личната информация на членовете на Голямото жури на окръг Фултън се споделя на различни платформи“ и че следователите се опитват да „проследят произхода на заплахите“ срещу големи съдебни заседатели.

„Ние приемаме този въпрос много сериозно и се координираме с нашите партньори от правоприлагащите органи, за да реагираме бързо на всяка правдоподобна заплаха и да гарантираме безопасността на онези лица, които са изпълнили своя граждански дълг“, се казва в изявлението.

Както CNN съобщи, на окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис наскоро е била назначена допълнителна охрана близо до нейната резиденция в Джорджия, според източник с пряко запознаване с движенията на правоприлагащите органи в Атланта.

Уилис, който разследва Тръмп и неговите сътрудници за намеса в резултатите от изборите в Джорджия през 2020 г., наскоро призова местните служители да останат бдителни за възможни заплахи за сигурността. В имейл по-малко от миналия месец до служители на окръга, окръжният прокурор сподели расистко и сексуално съобщение, което е получила, и каза, че подобни нецензурни съобщения са били оставяни чрез гласова поща.

Тръмп отново нападна Уилис по-рано този месец на предизборно събитие в Ню Хемпшир, наричайки чернокожия окръжен прокурор „расист“, докато защитаваше действията му в Джорджия около изборите през 2020 г.

Уилис по-рано каза, че опасенията за сигурността са ескалирали от реториката на Тръмп.

В началото на 2022 г. тя поиска помощ от ФБР за осигуряване на сигурност на сградите и персонала един ден, след като Тръмп нарече прокурорите, които го разследват, „расисти“. Бившият президент поиска от поддръжниците си да проведат „най-големите протести, които някога сме имали“ в градове като Атланта, ако прокурорите „направят нещо нередно или незаконно“.

Райън Морис, Дони О’Съливан, Маршал Коен и Ник Валенсия от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР