ФБР продължава акцията срещу българската престъпност зад граница. Американците направиха

...
ФБР продължава акцията срещу българската престъпност зад граница. Американците направиха
Коментари Харесай

ФБР със стряскащи разкрития за бандата на Мицубишито

ФБР продължава акцията против българската престъпност зад граница. Американците направиха нови стряскащи разкрития за българите, арестувани в Чикаго за точене на кредитни карти.

Побой, похищение и скица за стотици хиляди $ на седмица - по този начин звучат най-новите обвинявания против посочения от ФБР за предводител на групата българи, източвали карти - Георги Мартов-Мицубишито. Съдът още веднъж отхвърли да го пусне от ареста, оповестява Нова телевизия.
Майката на Мартов - Даниела Иванова, се появи в съда дружно с неговата другарка Теменуга Колева, която също е упрекната в схемата.
Според юристите на Георги Мартов, той и фамилията са му хора от междинната класа и без особени финансови благоприятни условия. Издържал се от транспортна компания. Но в 15-те си страници отговор, прокуратурата твърди напълно друго и разказва схеми, които са като от престъпен разказ.

В съда за първи път публично се удостовери, че ФБР са имали няколко информатори в групата на Мартов. Те са подслушвали и два телефона на Мицубишито. В един от тези записи, Мартов изяснява на една от къртиците, че е поръчал побой на мъж в България, който му дължал пари.

В различен от записите, Мицубишито се заканва по какъв начин някой "ще бъде нарязан на части " в случай че се прибере в България. В трети - по какъв начин той и задържаният в България Радослав Павлов са отвлекли мъж в Чикаго, който завлякъл мафиоти с 800 хиляди $. Когато ФБР арестуват Мицубишито преди три седмици, той си признава за това. Прокуратурата твърди, че Павлов признал пред български служители на реда, че е изпращал на Мартов всяка седмица откраднати номера на кредитни карти. Мицубишито запазвал 20 % от източените пари. През 2011-а Павлов споделя, че Мартов пращал назад в България по 200 хиляди $ на седмица. Прокуратурата разказва Мицубишито като основната фигура в Чикаго на една огромна интернационална скица за точене на карти.

През последните десетина дни зачестиха арести в Европа на български групи, за които Европол твърди, че са пращали крадени номера на кредитни карти към Съединените щати където са били източвани. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР