ФБР извърши вчера обиски в офиси и жилището на Майкъл

...
ФБР извърши вчера обиски в офиси и жилището на Майкъл
Коментари Харесай

ФБР претърси офиси и жилище на адвокат на Тръмп, платил на порноактриса

ФБР извърши през вчерашния ден обиски в офиси и жилището на Майкъл Коен, юрист на п резидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Адвокатът на Коен Стивън Райън заяви, че прокуратурата е направила обиските частично въз основа на информация, получена от офиса на специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява хипотетичното наговаряне сред представители на предизборния щаб на Тръмп и Русия по време на изборите в Съединени американски щати през 2016 година.

Райън заяви, че са били конфискувани поверителни диалози сред Коен и негови клиенти. По данни на в. " Ню Йорк таймс " са били иззети имейли, данъчни заявления и бизнес документи.

По данни на в. " Вашингтон пост " Коен е разследван за нарушение на закона за финансиране на акциите и банкова машинация.
 Майкъл Коен Guliver/Getty Images

Коен е в центъра на скандал, отнасящ се до заплащането на сума от 130 000 $ на порноактрисата Сторми Даниълс . Тя твърди, че през 2006 година е имала връзка с него и е получила парите малко преди президентските избори през 2016 година, с цел да резервира безмълвие, напомня Ройтерс. Коен съобщи, че е платил сумата от личния си джоб. Президентът Доналд Тръмп съобщи, че не е знаел за заплащането.

Запознат с следствието източник заяви, че при обиска през вчерашния ден ФБР и прокуратурата са търсили и имейли, разменени сред Коен и някогашната директорка на връзките на Белия дом Хоуп Хикс, отнасящи се до състояла се през 2016 година среща сред зетя на президента Джаред Къшнър, сина му Доналд Тръмп-младши и руснаци, дали обещание компрометираща информация за съперничката на Тръмп Хилари Клинтън. Подобни имейли не са предпазени от наредбите, които защищават диалозите сред юрист и негов клиент.
 Доналд Тръмп БГНЕС

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира като срамни осъществените от ФБР обиски на дома и офиса на неговия юрист. Според него те са част от " лов на вещици ".

Тръмп назова екипа на специфичния прокурор Робърт Мълър , който проверява хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, " най-предубедената група хора ". Президентът повтори, че съгласно него министърът на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс не е трябвало да се отхвърля от надзорните си пълномощия във връзка с това следствие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР