ФБР и министерството на вътрешната сигурност подготвят публикуване на предупреждение,

...
ФБР и министерството на вътрешната сигурност подготвят публикуване на предупреждение,
Коментари Харесай

САЩ ще обвинят Китай в опит да хакне данни за ваксината за новия коронавирус

ФБР и министерството на вътрешната сигурност приготвят издание на предизвестие, че най-умелите хакери и шпиони на Китай се стремят да откраднат американски научни проучвания за създаване на ваксини и лекувания за новия ковид. Тези старания са част от усилване на киберкражбите и хакерските атаки от страни, които се стремят да извлекат преимущества от пандемията, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Над 10 страни са пренасочили свои военни и разследващи хакери за събиране на каквато информация могат за методите, по които други страни реагират на ковид. Дори американски съдружници като Южна Корея и страни, които не притеглят внимание с киберумения като Виетнам ненадейно са пренасочили държавните си хакери да се съсредоточат върху обвързвана с вируса информация, споделят частни охранителни компании.

В чернова на общественото предизвестие, което съгласно публични лица ще бъде оповестено в околните дни, се споделя, че Китай се стреми да се снабди " посредством противозаконни средства с скъпа интелектуална благосъстоятелност и данни за публичното опазване на здравето, свързани с ваксини, лекувания и проби ". В него се натъртва на киберкражби и дейности от " нетрадиционни артисти " - евфемизъм за учените и студенти, които съгласно държавното управление на Тръмп са задействани да крадат данни от университетски заведения и частни лаборатории, написа в. " Ню Йорк таймс ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР