ФБР и Министерството на правосъдието на Съединените американски щати безуспешно

...
ФБР и Министерството на правосъдието на Съединените американски щати безуспешно
Коментари Харесай

Американските служби опитали да убедят руски олигарси да доносничат за Путин и руската мафия

ФБР и Министерството на правораздаването на Съединените американски щати безрезултатно са опитвали да вербуват за осведомител включения в американския санкционен лист съветски олигарх Олег Дерипаска, написа вестник The New York Times, представен от БГНЕС.
Американски държавни лица са създали сходни опити на два пъти — през 2014 и 2016 година. Американската страна е желала да получи информация за проведената престъпност в Русия и за помощта, която (евентуално) е получил от Москва президентът Доналд Тръмп по време на своята предизборна акция. В подмяна на Дерипаска е предлагано подпомагане приемане на виза за влизане в Съединени американски щати. Имало даже случай, при който сътрудници на ФБР посетили къщата на съветския олигарх в Съединени американски щати и непосредствено пробвали да го притиснат на тематика " Пол Манафорт ". Припомняме, че тъкмо по отношение на Украйна и Янукович Манафорт, някогашен началник на акцията за президент на Тръмп, получава заплащания, които не заявява съответно пред данъчните в Съединени американски щати, а това му донесе присъда по 8 от 18 обвинявания.
Самият Дерипаска е твърдял пред американските служби, че не приема теориите им за така наречен съветска интервенция в изборния развой в Съединени американски щати. Олигархът е уведомил съветските управляващи за опитите да бъде вербуван.
Според неназован източник опитите да бъде вербуван Дерипаска са били част от надалеч по-мащабна интервенция, в границите на която американските служби са направи опит да " пробият " още няколко съветски предприемачи. И при тях обаче американците са блъснали на камък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР