ФБР даде ход на мащабна акция за разкриване на схема

...
ФБР даде ход на мащабна акция за разкриване на схема
Коментари Харесай

Разследване на ФБР: Тенисист от топ 30 е участвал в манипулиране на мачове

ФБР даде ход на огромна акция за откриване на скица за манипулиране на тенис срещи след взаимно следствие на немското издание Die Welt и немската национална телевизия ZDF. Разследването се води в седем европейски страни, като всеки мач е водил до облага от десетки хиляди евро, осведоми bTV.

„ Свързана е арменската мрежа за манипулиране на срещи. Замесените хора са доста интелигентни и са направили измами в извънредно огромни мащаби. Урежадащите мача са били в непосредствен контакт с тенисистите на корта “, удостовери министърът на правораздаването на Белгия Ерик Бишоп пред ZDF.

Според немските медии, забъркани са 135 професионални тенисисти, като измежду тях има и състезател от Топ 30 на международната класация. Засега не се оповестяват съответни имена, само че представителят на първите 30 е състезател с три трофеи от АТП в кариерата си.

От актуалните тенисисти в топ 30 с по три трофеи от АТП са грузинецът Николос Басилашвили (№26), французинът Беноа Пер (№24), австралиецът Алекс Де Минор (№18), аржентинецът Диего Шварцман (№14) и италианецът Матео Беретини (№8). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР