Файненшъл таймс назначи жена за редактор за пръв път от

...
Файненшъл таймс назначи жена за редактор за пръв път от
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс" назначава за пръв път редактор жена

Файненшъл таймс " назначи жена за редактор за пръв път от основаването си през 1884 година, оповестява " Индипендънт ", като цитира изданието.

След като редакторът Лайънел Барбър ще се пенсионира след 14 години на поста, мястото му ще заеме неговата заместничка Рула Калаф. Барбър работи в изданието от общо 34 години, редактор е от 2005 година и ще се отдръпна при започване на идната година. " За мен беше чест и наслаждение да работя в това издание ", написа той в " Туитър ".

Той развива уеб страницата на изданието и по време на ръководството му броят на онлайн клиентите е повишен до над един милион.Барбър е заемал доста постове във вестника от 1985 година, в това число сътрудник във Вашингтон и началник на седалището в Брюксел.

Рула Калаф е зам.-редактор от 2016 година. Тя работи във вестника от 24 години, показва изданието, а кариерата й там включва ръководство и съгласуваност на задгранични кореспонденти по време на Арабската пролет. Калаф стартира във " Файненшъл таймс " като сътрудник от Африка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР