Фаворитката за номинация на Демократическата партия за президентските избори през

...
Фаворитката за номинация на Демократическата партия за президентските избори през
Коментари Харесай

Съпартийци нападат остро фаворитката на демократите за президент на САЩ

Фаворитката за номинация на Демократическата партия за президентските избори през 2020 година в Съединени американски щати Елизабет Уорън беше остро атакувана от съперниците си в следващия ефирен спор сред претендентите на демократите за Белия дом, оповестяват американските медии.

Те упрекнаха сенаторката, че отхвърля да каже дали ще увеличи налозите.

Други двама претенденти с огромни шансове за номинацията също бяха нападнати. Джо Байдън отхвърли каквито и да е непозволени дейности в Украйна, до момента в който Бърни Сандърс се опита да омаловажи подозренията по отношение на здравословното му положение след получения сърдечен удар по-рано този месец.

Победителят в конкуренцията на Демократическата партия ще се изправи против президента Доналд Тръмп, който е републиканец, на изборите през ноември 2020 година

Дебатът в щата Охайо беше най-посетеният до момента в конкуренцията на демократите - като всички 12 претенденти за Белия дом влязоха в конфликт в предаваното в най-гледаното телевизионно време събитие.

Освен Уоран, Байдън и Сандърс, присъединяване взеха Пийт Битигиг, който кмет на град Саут Бенд в щата Индиана, сенаторката от Калифорния Камала Харис и сенаторката от Минесота Ейми Клобушар. На сцената бяха и нюйоркският подхващат Андрю Янг, някогашният конгресмен от Тексас Бето О " Рурк, сенаторът от Ню Джърси Кори Букър, някогашният министър за жилищното и градско развиване Хулиан Кастро, конгресменката от Хаваите Тулси Габард и милиардерът деятел Том Стейър.

Изтича времето за кандидатите с по-малки шансове да създадат усещане. Надпреварата в границите на Демократическата партия за Белия дом публично стартира на вътрешните избори в щата Айова на 3 февруари.

Броят на претендентите ще бъде понижен в гласувания в обособените щати, до момента в който на конгреса на партията през юли 2020 година не бъде определена окончателния претендент, който ще влезе в борба с Тръмп.

Елизабет Уорън стана обект на офанзивите на съперниците си, откакто излезе първа в конкуренцията през последните два месеца.

Както Бърни Сандърс, който сенатор от щата Върмонт, ката и Уорън оферират гратис опазване на здравето за всички американци посредством " Medicare за всички " - ръководен от държавното управление проект за здравно обезпечаване, който ще преобразува здравната система на Съединени американски щати. Някои анализатори оповестиха, че системата би коствала 32 трлн. $ в границите на десетилетие.

Но за разлика от Сандърс, Уорън неведнъж избягваше да декларира намерено дали нейната версия на здравната политика ще увеличи налозите на работещите фамилии. Тя беше притисната по въпроса от модераторите на дебата и отговори, че няма да подпише нито един законопроект, който ще усили разноските за междинната класа.

Бутигиг се нахвърли върху нея, изтъквайки: " Чухте го довечера - въпрос, предполагащ отговор " да " или " не ", който не получи отговор " да " или " не ". " Ето за какво хората тук в Средния запад са толкоз разочаровани от Вашингтон като цяло и от Конгреса в частност ", акцентира Бутигиг.

Дори прогресивният съдружник на Елизабет Уорън - Бърни Сандърс, също я подлага на критика скрито: " Смятам, че е подходящо да признаем, че налозите ще се повишават. "

Клобушар атакува: " Поне Бърни е почтен тук и споделя ще заплаща за това и налозите ще се покачват. "

Джо Байдън нападна както Уорън, по този начин и Сандърс. " И двамата са неразбираеми по въпроса за Medicare за всички. Сега вижте, ето я договорката, хайде, коства 30 трлн. $! "

Уорън не изглеждаше разтревожена при многократните офанзиви, като се концентрира върху предлаганата от нея политика за унищожаване на неравенството в приходите.

Байдън беше запитан за голословните изказвания на Тръмп, че някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати несвоевременно се е опитал да подкрепи бизнес ползите на сина си Хънтър Байдън в Украйна.

" Синът ми не е сторил нищо неприятно, аз не съм сторил нищо неприятно ", отговори Байдън, който до наскоро водеше в социологическите изследвания, само че в последните месеци Елизабет Уорън го изпревари.

Той беше притиснат от модератора на дебата дали е направил неточност, до момента в който е бил водещата фигура в администрацията на Обама във връзка с Украйна, като е разрешил на сина си да бъде част от управителния съвет на украинската газова компания Burisma. Байдън отговори, че в никакъв случай не е обсъждал " нито едно нещо " за Украйна със сина си. Междувременно неговите съперници се въздържаха да го нападат за това.

Това беше първият спор, откогато демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати (долната камара на Конгреса) започнаха следствие за импийчмънт по отношение на опитите на Тръмп да окаже напън върху Украйна да проверява Джо Байдън.

Всеки претендент на сцената поддържа следствието, което може да се опита да в профил президента от служба, противопоставяйки се на " виновността " и " корупцията " на Тръмп.

Сандърс беше деликатно следен за признаци на отмалялост в тричасовия спор, откакто претърпя сърдечен удар по-рано този месец.

Най-възрастният кандидат, 78-годишният Сандърс падна на трето място в изследванията.

" Здрав съм ", настоя самоопределящият се за либерален социалист пред модератора, който сложи под въпрос неговото здравословно положение. " Чувствам се ужасно ", увери той.

В огромен подтик за поддръжката за Сандърс измежду по-младите либерали, неговите съветници в акцията оповестиха на репортерите, че той ще бъде подсилен в събота от прогресивната конгресменка Александрия Окасио-Кортес.

Байдън също беше запитан от модераторите за възрастта му - той ще навърши 80 години по време на първия си мандат като президент на Съединени американски щати.

" Една от аргументите да се кандидатирам е поради възрастта и опита ми ", отговори той. " С тях идва мъдростта. Имаме потребност от някой, който да встъпи в служба този път, който в един ден може да застане на международната сцена, да получава уважението на международни водачи от Путин до нашите съдружници. "

Отговорът му ще бъде пояснен като индиректно противодействие на по-младите му съперници, като 37-годишния Бутигиг, 44-годишния Янг и 45-годишния Кастро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР