Фаворитите за титлата от държавното първенство по баскетбол на колички

...
Фаворитите за титлата от държавното първенство по баскетбол на колички
Коментари Харесай

Левски и Никея стартираха с по две победи на държавното първенство по баскетбол на колички

Фаворитите за купата от държавното състезание по баскетбол на колички Левски и Никея стартираха с по две победи в първия ден на шампионата в Бургас. " Сините " надделяха Тийм Бургас с 60:23. По 22 точки за триумфа вкараха националите Димитър Костов и Григор Иванов. Двамата се отличиха с " дабъл-дабъл " като завоюваха надлежно 14 и 16 битки. За домакините 9 точки и 11 битки записа капитанът Ивайло Вълчев, а с 8 и 20 битки приключи Мартин Енчев.

Във втория си мач за деня Левски победи в столично дерби София Балкан с 35:28. Димитър Костов приключи с 12 точки и 21 битки, а Цветомир Цветков вкара 10 точки и овладя 10 битки. За София Балкан Персиан Еленков се отличи с 12 точки и 11 битки, а Ивайло Петров се включи с 8 точки и 18 битки.

Никея надигра първо София Балкан с 45:27 след 15 точки и 15 битки на Мартин Иванов. По 10 точки вкараха Христо Мисляков и Пламен Любенов. За столичани 12 точки и 15 битки записа Ивайло Петров.

В последния мач за деня Мартин Иванов вкара 24 точки и хвана 20 битки за триумфа на Никея с 60:13 над Тийм Бургас. Две асистенции не му доближиха за трипъл-дабъл. По 10 точки прибавиха Пламен Любенов и Юлиян Митов.

Утре в 9:30 часа е дербито на шампионата сред Левски и Никея, а по-късно домакините ще закрият шампионата с мач против София Балкан. Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР