Фаворитите в турнира за Купата на Лигата не допуснаха изненади

...
Фаворитите в турнира за Купата на Лигата не допуснаха изненади
Коментари Харесай

"Арсенал" и "Сити" се измъчиха, но продължават напред за Купата на Лигата

Фаворитите в шампионата за Купата на Лигата не позволиха изненади и не престават напред към осминафиналите. Носителят на трофея " Манчестър юнайтед ", " Арсенал ", " Челси ", " Манчестър сити " и " Евертън " реализираха победи, като към този момент единствената изненада в " Карабао къп " остава отпадането на " Ливърпул ".

" Арсенал " срещна огромни проблеми преди да се класира за трети кръг в шампионата за Купата на Лигата. " Артилеристите " победиха с минималното 1:0 " Донкастър роувърс ", който се състезава в третото равнище на британския футбол Лига 1.

#CarabaoCup goals! @ChelseaFC, @ManCity, @ManUtd and @Arsenal are all in front this evening. pic.twitter.com/8MsSZpIqoC
— Carabao Cup (@Carabao_Cup) September 20, 2017

Единственото попадение на " Емиратс " осъществя Тио Уолкът, който се разписа в 25-ата минута. Нападателят получи отличен късмет от Алексис Санчес, овладя топката с десния крайник и неотложно я прати в мрежата зад Йън Лоулър.

Ранният гол обаче успокои прекомерно доста хората на Арсен Венгер и до края на мача те действаха прекомерно аристократично. С лекост " артилеристите " пропуснаха купища положения. Най-чистото от тях се откри още веднъж пред Уолкът, само че при започване на второто полувреме нападателят изпусна самичък против вратаря. Със съществени пропуски се регистрира и Оливие Жиру, който преследваше своя гол №100 за " Арсенал ".

Воден от Дарън Фъргосън, синът на сър Алекс, " Донкастър " сподели отлична игра и доста проведени дейности на " Емиратс ", а в заключителните минути беше и по-активния тим. Футболистите на " Роувърс " потърсиха изравняването, с вярата да пратят конфликта в вероятно преиграване на своя " Кийпмоут ", само че не съумяха.

Добрата вест за " Арсенал " беше завръщането на Джак Уилшър, който стартира като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути. Това беше първият случай, в който халфът изигра 90 минути за " артилеристите " от 23 септември 2014 година

" Манчестър сити " също имаше проблеми, само че те пристигнаха против елитния " Уест Бромич ". " Гражданите " победиха с 2:1 на негостоприемния " Дъ Хоутърнс ", като триумфът не пристигна елементарно. Още в 3-ата минута немска композиция сред Илкай Гюндоган и Лирой Сане приключи с гол на последния.

 Сане означи и двата гола за сложния триумф на
© Reuters

Сане означи и двата гола за сложния триумф на " Сити " на " Уест Бромич ".

След попадението " Сити " смъкна съществено оборотите и играеше икономично, без да хаби непотребни физически сили, надявайки се съперникът да се помири с резултата. " Дроздовете " обаче подсетиха за силата си при статични положения и 18 минути преди края Клаудио Якоб изравни.

Киърън Гибс центрира от корнер, а опорният халф беше изтърван от отбраната на " Сити ", разписвайки се с глава.

Радостта на домакините продължи единствено 4 минути, откакто Сане попари очакванията им за освен това. Контраатака, стартирана от Бернардо Силва, продължи през германеца и той с акуратен удар с левия крайник преодоля Бен Фостър за повторно.

Шампионът във Висшата лига " Челси " реализира безпроблемен триумф против " Нотингам " с 5:1. Над всички в мача беше Миши Бачуай, който осъществя хеттрик за сините. Головете на белгийския нападател паднаха в 18-ата, 52-ата и 85-ата минути.

 Миши Бачуай оформя своя хеттрик за
© Reuters

Миши Бачуай оформя своя хеттрик за " Челси ". Белгиецът е първият състезател на сините от 10 години насам, който вкарва три гола в мач за Купата на Лигата.

" Челси " поведе още в 12-ата минута посредством бразилеца Кенеди, а до почивката с изключение на Бачуай, се разписа и Чарли Мусонда. Младокът означи първото си попадение за сините още в третия си дуел. Двукратният европейски първенец вкара почетен гол в 92-ата минута посредством Дариква.

Мениджърът на сините Антонио Конте даде късмет на играчи, които по-рядко попадат на терена в турнирните конфликти. Единствено капитанът Гари Кейхил и Сеск Фабрегас резервираха местата си от последния дуел на отбора против " Арсенал ".

 Популярният английски ефирен водещ Джеръми Кларксън изгледа дуела с
© Reuters

Популярният английски ефирен водещ Джеръми Кларксън изгледа дуела с " Нотингам ".

Никакви проблеми не срещна и " Манчестър юнайтед ", който победи със непокътнатия си резултат за този сезон 4:0. " Червените дяволи " надделяха на " Олд Трафорд ", който едвам се избави от изпадане от Чемпиъншип през предходната година.

Маркъс Рашфорд се разписа на два пъти (5-а и 17-а минута) и даде ранен задатък на " Юнайтед ", а до почивката един гол означи и Джеси Лингард. През втората част прецизен за " алените дяволи " беше Антони Марсиал, който оформи крайното 4:0.

Това е четвъртият случай през този сезон, в който отборът на Жозе Моуриньо побеждава с сходен резултат. Двубоят ще бъде запомнен и от Рашфорд, който означи два гола в един мач в пети друг шампионат за своя тим.


© Reuters

" Юнайтед " продължава с безапелационната игра на всички фронтове. Маркъс Рашфорд се регистрира с два гола за разгромния триумф.

В последния мач от програмата за сряда " Евертън " победи с 3:0 " Съндърланд ". Доминик Калвърт-Люин на два пъти и Омар Ниас бяха точни за " карамелите ".

Веднага след края на дуелите беше изтеглен и жребият за идващия стадий. Най-интересният конфликт там е сред " Челси " и " Евертън ", както и лондонското дерби сред " Тотнъм " и " Уест Хем ". Мачовете са в седмицата сред 23 и 29 октомври.

Жребий за осминафилите
" Тотнъм " - " Уест Хем "
" Суонзи " - " Манчестър юнайтед "
" Бристол сити " - " Кристъл палас "
" Арсенал " - " Норич "
" Челси " - " Евертън "
" Манчестър сити " - " Уулвърхемптън "
" Лестър " - " Лийдс "
" Борнемут " - " Мидълзбро "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР