Фаворитът за трофея в Лига Европа този сезон Манчестър Юнайтед

...
Фаворитът за трофея в Лига Европа този сезон Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Фаворитът "Юнайтед" направи нова важна крачка в Лига Европа

Фаворитът за трофея в Лига Европа този сезон " Манчестър Юнайтед " направи решителна крачка към класиране на 1/2-финалите във втория по значителност европейски клубен шампионат по футбол. " Червените дяволи " завоюваха първия мач от 1/4-финала против " Гранада " с 2:0 като посетители в Испания и значително предрешиха крайния излаз още преди реванша на своя " Олд Трафорд " идващия четвъртък.

Головете на ст. " Нуево Лос Карменес " в Гранада вкараха Маркъс Рашфорд в 31-вата мин. и Бруно Фернандеш от дузпа в 89-ата. Домакините пропуснаха най-чистото си състояние в 41-вата мин., когато удар от воле на Янхел Ерера се отби в страничната греда. Лошата вест за треньора на " Юнайтед " Оле Гунар Солскяер е, че Хари Магуайър, Люк Шоу и Скот Мактоминей ще пропуснат ответния мач поради насъбрани жълти картони.

" Това не беше съвършената вечер. Имаме трима осъдени за идващия мач, само че 2:0 е добър резултат - проучва норвежкият ментор. - Трудно е да се реализира сходен резултат в Испания. Доволен съм. Нашата цел е да печелим всеки мач. Отборът ни към момента е млад и има къде да се развиваме. Трябва да продължим да работим непрекъснато. Сега сме уверени преди реванша вкъщи. "

Победи като посетители в първите мачове от 1/4-финалите измъкнаха още два от тимовете в тази фаза. " Рома " реализира поврат против " Аякс " в Амстердам с 2:1 след късен гол на бразилеца Рожер Ибанес. " Виляреал " пък се наложи с 1:0 над " Динамо " (Загреб) в хърватската столица с попадение от дузпа на Жерард Морено минута преди почивката.

В последния дуел от 1/4-финалите нощес " Арсенал " позволи тъждество 1:1 против " Славия " (Прага) на своя ст. " Емиратс " и по този начин нито един от домакините не съумя да запише победа. Безценния гол за чехите в Лондон вкара десният бек Томаш Холеш в четвъртата минута от добавеното време на мача.

 

ЛИГА ЕВРОПА 2020/2021, 1/4-ФИНАЛИ

" Гранада " - " Манчестър Юнайтед " 0:2 (Рашфорд 31, Фернандеш 89-д)

" Арсенал " - " Славия " (Прага) 1:1 (Пепе 86; Холеш 90+4)

" Аякс " - " Рома " 1:2 (Клаасен 39; Пелегрини 57, Ибанес 87)

" Динамо " (Загреб) - " Виляреал " 0:1 (Жерард 44-д)

Реваншите са на 15 април

 

⏰ RESULTS ⏰

Who did it best tonight?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР