Фаворитът за титлата на предстоящото световно първенство Ноа Лайлс записа

...
Фаворитът за титлата на предстоящото световно първенство Ноа Лайлс записа
Коментари Харесай

Ноа Лайлс спечели спринта на 200 метра в Париж с второ време за годината

Фаворитът за купата на идното международно състезание Ноа Лайлс записа второ най-хубаво време за годината в спринта на 200 метра, откакто покри дистанцията в старт от Диамантената лига за 19.65 секунди. Настоящият първенец Рамил Гулиев от Турция спря хронометъра на 20.01 секунди в Париж, а канадецът Аарън Браун приключи трети с 20.13.

And Opp... 19.65 pic.twitter.com/9KCuwjoZzP
— Noah Lyles (@LylesNoah) August 24, 2019
"Самата писта ми се стори извънредно бърза, излизайки от завоя. Никога не бях усещал повече скорост в краката ми. Последната седмица бе доста наситена от тренировки за мен, тъй че това време ми дава голяма убеденост. Състезанието мина като че ли за един момент ", съобщи 22-годишният американец, който бяга за последно през юли.

Само Лайлс има по-добро време за годината, реализирано в шампионата на Съединени американски щати за 19.50 секунди. Запитан дали ще преследва върха на Юсейн Болт от 2019-а година, 19.19 секунди, той отговори: "Изобщо не мисля за това. Но в случай че мога, бих желал да счупя всеки връх ".

Турнирът в Париж бе финален от постоянния сезон за Диамантената лига, а преди международното състезание остават единствено финалите в Цюрих и Брюксел. Двукратната олимпийска шампионка Илейн Томпсън доминираше в спринта на 100 метра за дами, печелейки с разлика при време 10.98 секунди. Тя приключи пред Мари-Жозе Та Лу от Кот Д'Ивоар (11.13) и Дафне Схиперс от Холандия (11.15).

Световните пампиони Карстен Вархолм, Том Уолш и Сам Кендрикс също демонстрираха отлична форма в Париж. Норвежецът Вархолмд завоюва на 400 метра с трудности за 47.26 секунди, а новозеландецът Уолш приключи първи в тласкането на гюле с 22.44 метра. Именно в тази дисциплинираност осем мъже записаха опити над 21 метра, което се случва за първи път в историята.

Американецът Кендрикс пък завоюва овчарския скок с 6.00 метра, до момента в който международният рекордьор Рено Лавилени от Франция остана едвам шести с 5.60. Канадката Алиша Нюман изненада елитните спортисти с персонален и държавен връх от 4.82 метра за победа в овчарския скок за дами. Олимпийският и троент международен първенец Крисчън Тейлър пък загуби тройния скок против сребърния медалист Уил Клей, който завоюва с 18.06 против 17.82 метра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР