Фаворитът за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в

...
Фаворитът за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в
Коментари Харесай

Джо Байдън изправен на позорния стълб, изкараха го едва ли не расист

Фаворитът за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединени американски щати през идната година Джо Байдън беше подложен на яростна офанзива за отношението му през годините по расовия въпрос в спор с девет съперници, който беше излъчен по малкия екран.

Сенатор Камала Харис атакува Байдън за това, че хвалел предходната си работа с тесногръди сенатори и че в миналото се бил противопоставил на политика за поощряване на расовото многообразие в учебните заведения.

Бившият вицепрезидент се отбрани, като настоя, че тя " неправилно е характеризирала " позицията му, настоявайки, че бил влезнал в политиката, с цел да пази гражданските права.

Кандидатите на Демократическата партия се съревновават, като най-после един от тях ще се изправи против президента от Републиканската партия Доналд Тръмп.

20-те топ кандидати на демократите ще бъдат отсети, до момента в който не бъде определен победител на партийния конгрес през идващото лято, който ще се изправи против Тръмп на изборите през ноември 2020 година

Дебатът се организира в Маями, като през вчерашния ден имаше спор сред останалите 10 претенденти.

Камала Харис, която е единствената чернокожа жена в конкуренцията, прикова Байдън на позорния дирек, който по-рано този месец цитира работата си преди десетилетия в Сената със свои сътрудници демократи, които са подкрепяли сегрегацията на расите.

Обръщайки се към него, тя сподели: " Не считам, че сте расист и аз съм съгласна с вас, когато се ангажирате с значимостта на намирането на обща основа. Но аз също по този начин считам, а това е персонално и в действителност бях доста, беше мъчително да чуя да говорите за репутациите на двама американски сенатори, които построиха своето добро име и кариера върху сегрегацията на расата в тази страна. "

Тя също по този начин нахока Байдън за политическото му покровителство в средата на 1970-те години против превозването на бели деца с рейс до учебни заведения с преобладаващо черни деца в други квартали и назад.

" И не беше единствено това ", настоя 54-годишната Харис, допълвайки: " Но вие също по този начин работихте с тях (сенаторите расисти), с цел да се противопоставите на превозването с рейс ", атакува го още Камала Харис.

" А в Калифорния имаше едно малко момиченце, което беше част от по-нисшата класа и което се интегрира в държавното си учебно заведение и то всеки ден беше возено с рейс до учебно заведение. И това малко момиче бях аз ", описа Харис.

Байдън настръхна: " Това е неправилна оценка на моята позиция през цялата ми политическа кариера. Не съм възхвалявал расистите. Това не е правилно. "

Той сподели предходната седмица, че " ненавижда " възгледите на бранителите на сегрегацията.

Харис провокира Байдън да се отхвърли от опълчването си в предишното на превозването с рейс на децата.

Той настоя, че е бил единствено и само против политиката, подредена от федералното държавно управление, само че е нямал проблем с нейното използване на щатско равнище.

Байдън посочи двата си мандата като вицепрезидент на Барак Обама, който беше първият негър президент на Съединени американски щати.

Гледащите дебата в действителност чакаха двубой сред Байдън и сенатор Бърни Сандърс.

Байдън, който е прагматичен центрист, и Сандърс, който е социалдемократ, водят борба за душата на Демократическата партия, до момента в който тя размишлява кой е най-хубавият метод да се опълчи на президента Тръмп.

Сандърс доминираше дебата през първия половин час, защитавайки проектите си за гратис опазване на здравето за всички, и заклеймявайки Тръмп като " патогенен измамник и расист ".

В разногласието също по този начин влезе още един от сериозните кандидати - 37-годишният Пийт Бутигиг, който е гей и е кмет на град Саут Бенд, щата Индиана. Завършилият Харвардския университет боен деец призна, че е не е съумял да разнообрази расово полицейските сили в родния си град, откакто беше запитан за неотдавнашно съдбовно прострелване на негър от бял служител на реда.

Тръмп, който е на срещата на водачите на страните членки на Г-20 в Япония, се нахвърли върху дебатиращите демократи поради единомислещата им поддръжка за даване на здравно обезпечаване на незаконни имигранти. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР