Фаворитът на президентските избори в Турция Кемал Кълъчдароглу обвини Русия

...
Фаворитът на президентските избори в Турция Кемал Кълъчдароглу обвини Русия
Коментари Харесай

Главният опонент на Ердоган обвини Русия в груба намеса в изборите със секс-компромат

Фаворитът на президентските избори в Турция Кемал Кълъчдароглу упрекна Русия в интервенция в предизборната акция с груби компромати, които принудиха един от противниците да се откаже.

Кълъчдароглу реагира след неочакваното отдръпване на Мухарем Индже, който беше нападнат със закани, че ще бъдат оповестени негови секс-записи и документи, които го уличават в приемане на подкупи от Реджеп Тайип Ердоган.

Лидерът на опозицията Кемал Кълъчдароглу уточни непосредствено към Москва като източник на очернящата акция против Индже. Той разгласява обръщение в Twitter със следния текст:

" Скъпи съветски другари, вие стоите зад монтажите, заговорите, Deep Fake наличието и записите, които през вчерашния ден бяха разобличени в нашата страна. Ако желаете да продължаваме нашето другарство след 15 май, дръжте ръцете си по-далеч от турската страна. Както и преди, ние се разгласяваме за съдействие и дружба ", написа той на турски и съветски език.

Дорогие русские друзья,
Вы стоите за монтажами, заговорами, контентом Deep Fake и записями, которые през вчерашния ден были разоблачены в этой стране. Если вы хотите продолжения нашей дружбы след това 15 квас, держите руки подальше от турецкого государства. Мы по-прежнему выступаем за…
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk)
Оттеглянето на Мухарем Индже единствено три дни преди деня на изборите провокира огромни разтърсвания в Турция.

Кандидатът на " Партията на родината " е някогашен съпартиец на Кемал Кълъчдароглу, само че се отдели от неговата политическа мощ през 2021 година и в този момент се кандидатира като независим кандидат за президентския пост.

В четвъртък Ердоган даже упрекна съперника си, че е съучаствал в сюжет за отстраняването на Индже - до момента в който самият той очевидно изостава в социологическите изследвания зад Кълъчдароглу.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР