Фатално важна година предстои както за България, така и за

...
Фатално важна година предстои както за България, така и за
Коментари Харесай

Властта се самозабравя, ако няма протести

Фатално значима година следва както за България, по този начин и за Европа поради европейските и локални избори. Местните са евентуално най-важните избори за крепенето на властта, тъй като локалните структури крепят властта. Освен това в същата година ще има и избор за основен прокурор.

Протестите няма да са решаващият фактор, който ще смъкна държавното управление. То се намира под троен напън за предварителни избори. Първо, това са митингите на хората, това е напън изпод. До огромна степен е безсистемен, въпреки че има и детайли на организация. Второ, това са напън и офанзиви от страна на политическите съперници, които естествено са основно в лицето на Българска социалистическа партия. И също така държавното управление се бори, бих споделил със личната си нелепост на част от своите участници, тъй като това, което се развива в дребната коалиция, е просто

демонстрация на кристална политическа нелепост.

Оперативна програма не могат да си управляват нервите. На премиера може да му писне най-после и да хвърли пешкира, само че няма да го направи, тъй като 2019 година е доста значима.

Освен това има огромни пари, които би трябвало да се разпределят през 2019 г.- 100 млн. са единствено за правата на автомагистрала Струма до Кресна.

Ако има предварителни парламентарни избори, властта ще бъде на друго място. Те могат да са много нападателно настроени този път. Не виждам по какъв начин ще се отиде на този риск. Затова властта ще се държи.

Протестите желаят толкоз доста разнообразни неща, че няма по какъв начин да се случат. Те даже си опонират. Големите митинги бяха през 1996-1997 година Те бяха от апетит, ставаше въпрос за физическо оцеляване. Иначе митингите работят като имунна система на обществото. Ако ги няма, властта се олива и се самозабравя.

По мотив на настояването за промяна на политическата система в страната - дано напомним, че в България има Конституция, която показва по какъв начин се ръководи страната. За промяна на политическата система ще е нужно да се свика Велико национално заседание. За задачата политическите сили би трябвало да се схванат.

Българският президент не е слаб

- той подписва указите за назначения на всички висши назначения. Той взе участие в конструирането на висшата власт в страната. Ще забележим огромна игра към назначението на основния прокурор. Сто на 100 то ще е негово. Силата му е доста ясна и отчетлива, а Радев демонстрира предпочитание да я употребява.

Висш съдебен съвет ще се съгласува с Радев, по тази причина назначението на основен прокурор ще бъде 50% от избора на президента. Само процедурата преди този момент ще зависи от ръководството.

Притеснението на политиците при електронното гласоподаване е, че ромското население и вотът от Турция ще дефинират властта у нас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР