Фатална ромска красавица подпали вендета между две големи фамилии в

...
Фатална ромска красавица подпали вендета между две големи фамилии в
Коментари Харесай

Първа СНИМКА на фаталната Недрет, подпалила вендета в Шекера

Фатална ромска хубавица подпали вендета сред две огромни семейства в пловдивската Шекер махала. Хубавицата и майка на две деца Недрет Нетя пристанала на имащия славата на коцкар Румен Рангелов с прякор Лисана.

Така освен посрамила своите хора и свекър си Ариф Шабан Асан, само че и хвърлила във омраза два рода. Които на всичкото от горната страна са и съседи, защото живеят на една и съща улица в махалата – ул. „ Латинка”.

 Бащата на ромския Дон Жуан – Рангел Рангелов – Рамадан, наръгал с нож в гърба съперника си и свекър на Недрет – Ариф Шабан Асан (на фотографията Рангелов)
Бащата на ромския Дон Жуан – Рангел Рангелов – Рамадан, наръгал с нож в гърба съперника си и свекър на Недрет – Ариф Шабан Асан (на фотографията Рангелов)
Любовната драма с привкус на Ромео и Жулиета в ромски вид, станала причина за дълги междусъседски крамоли, приключили на 2 юли 2017г. вечерта с кръвопролитие, пукотевица и седем задържани. От тях окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинявания на Рангел Илиев Рангелов с прякор Рамадан на 57г. и на сина му Румен Рангелов – Лисана, които ще дават отговор пред Темида за опит за ликвидиране. В същото време обаче съдбовната ромска хубавица от дълго време е напуснала Шекер махалата и към този момент живее в Германия.



Фактологията на събитията какво тъкмо се е случило във съдбовната неделна вечер на 2 юли т.г. и каква е предисторията описаха в съда по време на мярката за неотклонение на Рангел Рангелов юристите му Станимир Вълчев, Кирил Николов и Даниела Витанова. Около 21 часа Рангел се прибирал в махалата с белия си микробус „ Фолксваген” от пазара в село Костиево, където продавал дини. До него на предната седалка се возела внучката му на 12 години Мелиса Мустафа, която е щерка на сина му Румен. Когато минал пред къщата на съседите врагове на ул. „ Латинка” № 4, те го нападнали, настояват бранителите на Рангел. Версията на прокуратурата е друга, а точно, че Рангел Рангелов – Рамадан първи нападнал комшиите си, като пробол с 20-сантиметров нож в гърба свекъра на Недрет - Ариф Асан, който по знамение оживял.



„ На ул. „ Латинка”4 има три къщи с общ двор, в които живеят общо 5 фамилии родственици. Когато Рангел Рангелов минал около Ариф Шабан Асан и други двама мъже, спрял микробуса, тъй като Шабан му махнал. Ариф отишъл до шофьорската врата и споделил на Рангел да посъветва сина си да не се закача с неговия жанр. Веднага по-късно Ариф Асан му обърнал тил, а в афекта си Рангел извадил от жабката кухненски нож, настигнал Ариф и го пробол в гърба. Раната била в лявата половина на гърба, покрай сърцето”, описа прокурор Делян Пинчев. Тази фактология бе контрирана от отбраната на Рамадан. Според тяхната версия обяснението на Рангел пред проверяващите за враждата сред двата рода е извънбрачната връзка сред сина му Румен и снахата на потърпевшия Ариф Шабан Асан – Недрет.



„ Разпитана е 12-годишната внучка на Рангел – Мелиса Мустафа, която е разказала, че когато се прибирали с дядо си от пазара в село Костиево, микробусът им бил спрян от другия жанр насила”, описа юрист Станимир Вълчев. Хората от враждебния жанр носели брадви и железни пръти, с които почнали да удрят по буса. Рангел бил изваден от автомобила и бил набит, а детето избягало от боязън, само че също отнесла няколко удара. „ За да спре нападателите си и да се избави с внучката си, Рангел е пробол в гърба Ариф Шабан Асан, само че не е желал да го убива”, сподели юристът. И той, и сътрудника му Кирил Николов подчертаха чистото правосъдно минало на Рангел.

„ Драмата е чудовищна, тъй като Румен – синът на Рангел, имал славата на мъж, който оправял непознатите дами. За ромската етническа общественост сходно посягане неведнъж е доста тежко и от това се ражда и ескалира спор. Стигнало се е до извода, че на Румен и неговото семейство би трябвало да се отмъсти”, изясни и юрист Кирил Николов.



По думите му близо месец преди кървавото нахлуване с кръвопролитие и пукотевица от 2 юли, е подавана тъжба от клиента му против другия жанр още веднъж за принуждение. „ Жалба съм писал до прокуратурата за заканите от Ариф Шабан Асан против Румен Рангелов. Първият заплашвал сина на Рангел задето оправя непознатите дами, в това число и неговата снаха. А тя в действителност е доста хубава жена”, заключи юрист Кирил Николов. Той не пропусна да подчертае, че при мелето от 2 юли вечерта наръганият Ариф е блъснал с секира по главата обвинения Рангел Рангелов. Съдът не се трогна от пледоариите на тримата му юристи и прати Рангел за непрекъснато в ареста, което определение не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.

Синът на Рангел – Румен, пък е в болница с прострелна рана в крайници. Той също е на мушката на прокуратурата, защото откакто татко му Рангел наръгал Ариф с нож в гърба, се появил с ловна пушка и изстрелял един куп сачми по хората от вражеския жанр.



„ Като на война беше. Лисана вървеше по улицата, а зад него имаше най-малко 30- 40 мъже. Те хвърляха по нас стъклени бутилки, камъни, керемиди. Носеха и брадви, а Лисана, който е с българското име Румен, стреляше с ловна пушка”, описаха Христо Асенов и неговите родственици. Докато Лисана стрелял, в двора и пред къщата на Христо имало към 10 деца – негови внуци, братовчеди и племенници. Най-малкото било на година и половина. Друг пък от арестуваните стрелял с преправен на военен газов револвер, описаха още локалните хора. Един от патроните влезнал в стаята и се забил на милиметри от седяща на стола стара жена. „ Страшно беше доста, а след това пристигнаха полицията с каските. Като чухме стрелбата и се скрихме”, описват още дамите от рода на Христо Асенов. Десетина дни преди кървавата вечер на 2 юли Лисана още веднъж стрелял в махалата и още веднъж мотив за яда му била съдбовната Недрет.

Фамилиите от ул. „ Латинка” не престават да се срамят от случилото се. Те смятат изневярата за огромен грях и още по-голямо оскверняване. Поради тази причина хората от тази част на Шекер махалата отхвърлят да приказват за аргументите и в случай че въобще нещо промълвят за Недрет, то е единствено да кажат някоя засегнатост за морала й като жена.

Мярката за неотклонение на Румен – Лисана, бе гледана в болничната му стая в УМБАЛ „ Св. Георги”, където е настанен за лекуване. Съдът особено мести съвещанието си в здравното заведение заради мнение на лекарите, че Румен не може да бъде превозен до постройката на Съдебната палата в Пловдив.

Източник: " Монитор "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР