Фатален трети инфаркт е покосил Жорж Ганчев, пише "Телеграф". Както

...
Фатален трети инфаркт е покосил Жорж Ганчев, пише "Телеграф". Както
Коментари Харесай

Стана ясна фаталната причина за смъртта на Жорж Ганчев

Фатален трети инфаркт е покосил Жорж Ганчев, написа "Телеграф ". Както БЛИЦ писа българският политик умря 10 дни преди да навърши 80-годишна възраст.

Поклонението пред Жорж Ганчев ще бъде на 23 август, петък, в църквата "Св. София ".

Георги Ганчев Петрушев, както е формалното му име, е роден на 29 август 1939 година в Пловдив.

Следва в Националната спортна академия и става по-късно първенец на България по фехтовка, играе и баскетбол в "Академик " София. Следва в Националната спортна академия при Ференц Модьор.

В началото на 60-те години се дами за английската поданичка Уенди А и отпътува с нея на Острова. Твърди се, че това е част от интервенция на Второ основно ръководство на Държавна сигурност, чийто помощник точно по английска линия е Георги Петрушев с псевдоним Жорж. Псевдоним, който той наложи като свое име.

Между 77-88-а година се изявява като режисьор и сценарист, досри продужент в киното и театъра в Англия и Съединени американски щати. След 90-та година става един от учредителите на Съюз на демократичните сили. Председател е на Националното патриотично обединяване (НПО), учредено през 2004 година

НПО взе участие в новата Коалиция на розата, която на парламентарните избори през 2005 година не съумява да събере 4 от гласовете, с цел да бъде показана в Народното събрание.

Автор, продуцент и водещ на предаването „ Жорж в деяние “ по „ ТВ 2000 “ през 2005 година, създател на стихосбирки и записки. Президент на Българската баскетболна асоциация (1995 – 1997). Почетен жител на щата Оклахома, Съединени американски щати.

На президентските избори през 2016 година се кандидатира за президент от Християн-социалния съюз, дружно с Кольо Парамов.

Многообразна персона,определяна и като спорна - сред политиката, популизма, апелите за национализъм и почитание към институциите. С думите: не желая постове, а поста Жорж Ганчев прави един от многократните си опити да стане президент.

Жорж Ганчев: На подобен човек ще повярвате ли - човек, който в никакъв случай не е взимал заплата от България, от 1961 г.; човек, който към този момент шеста година към този момент дава живота си кариерата си и всичко, без пари, в България, с цел да помогне на тази страна?

Успехите в Западна Европа и Съединени американски щати са измежду персоналните аргументи за горделивост, които Жорж Ганчев постоянно показва в обществените си изяви. Макар и през разнообразни позиции и хрумвания, отстоява желанието за смяна в България до последните си дни.

Жорж Ганчев: Да направиш жест, да дадеш нещо на хората е най-голямото наслаждение, защото то те стимулира.

В такова положение аз съм живял и работил дълги години.

Живот, на който малко хора могат да се надяват. Такава е равносметката му в последното изявление за Българска национална телевизия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР