Фатален инцидент доведе до грешка при аборт в болница в

...
Фатален инцидент доведе до грешка при аборт в болница в
Коментари Харесай

Направиха аборт на грешна жена

Фатален случай докара до неточност при аборт в болница в Прага в понеделник. Персоналът е направил операцията на здрава жена в четвъртия месец вследствие на комплициране на пациентката.

Това удостовери говорителката на университетската болница „ Буловка “ Ева Либигерова, пише чешкият сайт idnes.cz. Персоналът, направил аборта, е отхвърлен.

 
Съобщава се, че пациентките са две чужденки, които живеят непрекъснато в Чехия. Пострадалата бременна жена е отишла на обикновен обзор, до момента в който другата е трябвало да се подложи на процедура, която се прави за лекуване на болна матка, само че може да се употребява и за спиране на бременност.

Според говорителката на болничното заведение плодът е бил в 16-а гестационна седмици. Става съдбовно комплициране и на дамата, която е пристигнала за надзорен обзор, ѝ е изработен аборт, съобщи bTV. 

От болницата заявиха, че пострадалата ще бъде обезщетена.

„ Изразихме най-дълбокото си страдание и извинения към пациентката и цялото ѝ семейство за това злополучно събитие и я уверихме, че вършим всичко допустимо да понижим породените вреди, а също и да я обезщетим “, се споделя в изказване на лечебното заведение.

„ Ако в границите на настоящото вътрешно следствие бъдат открити нарушавания на наложителните работни процедури, на съответните лица ще бъде потърсена персонална отговорност “, оповестиха от болничното заведение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР