Fast Company, американско месечно издание с фокус върху бизнеса и

...
Fast Company, американско месечно издание с фокус върху бизнеса и
Коментари Харесай

Apple се срина в класация на най-иновативните компании в света

Fast Company, американско месечно издание с фокус върху бизнеса и технологиите, разгласява в сряда своята годишна ранглиста на най-иновативните компании в света за 2019 година През предходната година Apple изрично оглави този лист, само че тази обстановката е доста по-различна, като софтуерният колос заема едвам 17-то място.

Според класацията на Fast Company тазгодишният отличник се споделя Meituan Dianping, китайска софтуерна платформа, която „ форсира процеса по резервации и даването на услуги като храна, хотелски настанявания, билети за културни събития и така нататък “. Топ 5 се добавя от компанията за споделено пътешестване Grab, NBA, Walt Disney Company и Stitch Fix.



Другите компании, които се подреждат пред миналогодишния победител, включват Square, Twitch, Shopify, Peloton, Alibaba и Truepic.

Миналата година, Fast Company уточни Apple за най-иновативната компания поради артикули като AirPods и iPhone X, както и поради работата ѝ в региона на добавената действителност. Тази година обаче за база на оценката си изданието взима процесора A12 Bionic, който е част от iPhone XS и iPhone XR, само че очевидно това се оказва незадоволително за по-предна позиция за софтуерния колос.

“Най-впечатляващият нов артикул на Apple от 2018 година не е телефон или таблет, а чип - A12 Bionic. След дебюта си в iPhone предходната есен, той стана първият процесор в промишлеността, основан на индустриален развой от седем нанометра. 6.9-те милиарда транзистора на А12 обезпечават доста по-бърза работа, по-ниска консумация на сила, опция за лесна работа с интензивни приложения (AI и AR) и висококачествена фотография”, изясняват решението си от изданието.

Въпреки че отстъплението с 16 позиции е сериозен спад, резултатите в сходни проучвания не постоянно могат да бъдат считани за меродавни. Е
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР