Фашизмът може отдавна да е мъртъв в Италия, но идеологията

...
Фашизмът може отдавна да е мъртъв в Италия, но идеологията
Коментари Харесай

Фашистките символи и риторика набират популярност в Италия в навечерието на изборите

Фашизмът може от дълго време да е мъртъв в Италия, само че идеологията и символиката му по този начин и не са съкрушени изцяло, отбелязва Асошиейтед прес в материал по тематиката.

Знаме с надпис " Слава на Мусолини " се появява директно до площада в Милано, където фашисткият деспот е обесен надолу с главата през 1945 година Крещят се фашистки лозунги и се насочат фашистки поздрави на демонстрации, а италианският вътрешен министър Матео Салвини пропусна възпоменателните церемонии по случай 74-та годишнина от освобождението на Италия от нацистката окупация.

Фашистките знаци, реторика и поздрави, които дълго време бяха публично табу, си проправиха път от хулиганските браншове на футболните игрища до улиците на италианските градове в навечерието на изборите за Европейски парламент тази седмица.

Лидер на крайнодясната партия " Лига ", която е на челно място в социологическите изследвания, Салвини бе неодобрен поради оцененото му като снизходително отношение към неофашистките екстремисти. Италианският вътрешен министър, който си завоюва възхищението на водачите на европейската последна десница поради своите антиимигрантски и антиислямски позиции, отхвърля съществуването на фашистка идеология в политическия живот на Италия.

" На този площад няма екстремисти. Няма расисти. Няма и фашисти ", съобщи Салвини пред голям брой от хиляди хора, събрали се предишния уикенд на предизборна демонстрация на европейските популисти, в която взеха присъединяване крайнодесни водачи от Франция и Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР