Фасадата на НДК ще бъде осветена в червено по повод

...
Фасадата на НДК ще бъде осветена в червено по повод
Коментари Харесай

Фасадата на НДК ще грейне в червено по повод Европейския ден на донорството

Фасадата на НДК ще бъде осветена в алено във връзка Европейския ден на донорството - 12 октомври, оповестяват от пресцентъра на Изпълнителна организация "Медицински контрол " /ИАМН/.

Целта на самодейността е привличане на вниманието на гражданското общество, здравната общественост и политиците от цяла Европа към смисъла на тази животоспасяваща терапия.

Денят е опция да се почетат всички донори на органи и техните фамилии, както и да се благодари на експертите по трансплантация в цяла Европа, осведомят от "Медицински контрол " (ИАМН). От там прецизират, че у нас има 1153-ма души, които чакат за трансплантация, а от началото на година досега е имало 12 донорски обстановки, които са дали късмет за живот на 36-ма наши сънародници и седем непознати жители.

По мотив Европейския ден на донорството, в съгласуваност със Съвета на Европа, Изпълнителна организация "Медицински контрол " и управлението на Националния замък на културата ще осветят в алено фасадата на НДК от 19.00 часа.

От ИАМН напомнят, че началото на самодейността е сложено преди 23 години в Женева от Съвета на Европа. Оттогава Европейският ден на донорството се организира всяка втора събота през месец октомври. Домакин на формалната демонстрация тази година е Лондон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР