Фарьорските острови условно ще ограничат спорния лов на делфини до

...
Фарьорските острови условно ще ограничат спорния лов на делфини до
Коментари Харесай

Фарьорските острови ограничават спорния лов на делфини

Фарьорските острови условно ще лимитират противоречивия лов на делфини до 500 животни годишно, след получиха съществени рецензии за миналогодишния улов, при който са избити над 1 400 делфина.

През февруари беше разпоредена инспекция в отговор на подбуденото неодобрение.

Защитници на животните от дълго време осъждат лова, определяйки избиването на морските бозайници за грубо и излишно.

Фарьорските острови оказват необятна поддръжка на тази процедура, потвърждавайки, че делфините са изхранвали локалното население в продължение на епохи.

Практиката, при която делфините са притискани към плитчините на някой фиорд, където са избивани със специфични харпуни, е известна на Фарьорските острови като Grindadrap. Това е традиция, която се практикува от стотици години на отдалечените острови, които са самостоятелна област в границите на кралство Дания.

Броят на избитите животни през предходната година обаче шокира доста от локалните поданици и даже провокира рецензии от групи, които вземат участие в самата процедура, написа BBC. Изнесени данни демонстрираха, че това е най-големият брой делфини, убивани в рамките дневно в миналото на Фарьорските острови.

До локалните управляващи беше изпратена петиция с близо 1.3 млн. подписа, в която се приканва налагането на възбрана на улова.

Сега държавното управление лимитира годишният улов на делфини до 500 за идващите две години. В момента се преглежда единствено ловът на делфини, а не цялата традиция Grindadrap.

Квотата е наложена след "необичайно огромния улов " от 1 423 делфина през септември, се споделя в изказване на държавното управление.

"Някои аспекти от този улов не бяха приемливи и по-конкретно извънредно огромния брой убити делфини, " се споделя още в изказването.

Правителството обаче декларира, че ловът съставлява "важна добавка към поминъка на жителите на Фарьорските острови ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР