Фарс, кръшкане, политическо лицемерие - така представителите на ГЕРБ в

...
Фарс, кръшкане, политическо лицемерие - така представителите на ГЕРБ в
Коментари Харесай

Софийската ГЕРБ: ПП-ДБ готвят сглобка с Възраждане и Ваня Григорова

" Фарс, кръшкане, политическо двуличие " - по този начин представителите на ГЕРБ в Столичния общински съвет и зам.-председателят на партията Томислав Дончев дефинираха на конференция през днешния ден проваления опит на ПП-ДБ-СС да избере Борис Бонев за ръководител на Съвета през вчерашния ден.

Дончев свърза позицията на обединяването в общината - да няма сглобка с ГЕРБ, сходно на тази в националната власт - със " сглобката " в Народното събрание:

" Трудно ми е да схвана по какъв начин сме в обстановка да поддържаме държавно управление, което не работи добре. Но напълно не разбирам по какъв начин сме в брак принудително, а сътрудникът кръшка ", означи той.

ГЕРБ не поддържа обединяването на вота през вчерашния ден и изобщо не взе участие в гласуването, като не предложи и собствен претендент. Но пък са възмутени от последвалите изявления на Бонев през днешния ден, че ще се водят диалози с другите политически сили в Съвета.

" Искам да попитам Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков - акредитиран ли е Борис Бонев да води диалози с " Възраждане "? Упълномощен ли е да води диалози с Българска социалистическа партия? Знаят ли тези водачи или не знаят? ", попита Дончев.

Неуспешният претендент за кмет Антон Хекимян пък попита дали кметът Васил Терзиев е упълномощил сходни договаряния - макар че групата на ПП-ДБ-СС не е на негово послушание.

" Ние не желаеме да има диалози с вас, нито желаеме постове ", отсече Хекимян.

Бившият ръководител на СОС от ГЕРБ Георги Георгиев акцентира " лицемерието на новото болшинство " - да договаря с обединения, с които са плашели столичани преди изборите.

" Кирил Петков съобщи на трети ноември, че Григорова е краен болшевик, на пръв взор симпатична, само че в действителност предлага тирания. Нарича сътрудниците й в Българска социалистическа партия и претендентите им екстремисти.

Екстремисти ли бяха на 3 ноември, екстремисти ли бяха на 14 ноември? "

И добави, че се тормози обединяването да не употребява Бонев за " момче за мокри поръчки ", което ще изхвърли, откакто се провали търсенето на поддръжка.

" Сега договарят с Ваня Григорова, тя преди този момент ги наричаше лайномети и джендъри ", означи и общинският консултант Мирослав Боршош.

В отговор на въпроси на публицисти Дончев означи, че поддръжката от ГЕРБ на този стадий е невъзможна - тъй като ПП-ДБ-СС са я отказали неведнъж и изрично.
Българска социалистическа партия реши, че няма да поддържа Бонев
Малко преди конференцията на ГЕРБ Изпълнителните бюрта на Националния и градския съвет на левицата излязоха с решение - няма да поддържат кандидатурата на Борис Бонев за ръководител на СОС.

Председателят на групата на Българска социалистическа партия Иван Таков посочи, че това е в резултат на решението да не се вършат " обединения или сглобки " за непременно да се взе участие в ръководството.

" Разбира се, подготвени сме да беседваме за политики, основани на полезности, с всяка политическа група в СОС. Изборът на ръководител самичък по себе си е ненужен, в случай че нямаме единодушие по целите, по които ще работи Столичният общински съвет.

Ние имаме доста ясно посочени цели в нашата работа ", означи той.

По-рано през днешния ден кметът Васил Терзиев напомни пред Българска национална телевизия, че СОС има три месеца да избере ръководител - и в случай че това не стане, ще би трябвало да се проведат нови избори единствено за общински съветници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР