Фармацевтите обявиха, че протестните им действия с жълти жилетки ще

...
Фармацевтите обявиха, че протестните им действия с жълти жилетки ще
Коментари Харесай

Ще има ли нови протести на фармацевти?

Фармацевтите оповестиха, че протестните им дейности с жълти жилетки ще продължат, откакто организираха среща със заместник-министъра Бойко Пенков, на която никой от поставените от тях въпроси не беше решен.

Аптекарите са предложили дълготрайни и краткосрочни ограничения за нормализиране на лекарствоснабдяването, въвеждане на национална аптечна карта и са поискали държавни цени за всички лекарства в страната.

Председателят на Националната аптечна камара Антон Вълев изясни в утринния блок на Bulgaria ON AIR, че ще изчакат седем дни за отговор от Здравното министерство и в случай че подобен липсва, е допустимо още веднъж да има затворени аптеки в страната.

"Министър Пенков ни съобщи информация, че министър Ананиев, който персонално ни предложения в кабинета си в 14:00 часа, е бил ангажиран с интернационалните срещи ", изясни Вълев пред Bulgaria ON AIR.

След направена информация излиза наяве, че такива интернационалните срещи обаче не са се състояли.

"Това, което се случи, е ние едностранно да изложим нашите претенции, да дадем причини. Ние дадохме спомагателни документи, които демонстрират въз основата на какво се основават нашите претенции. Ние желаеме стабилизиране на лекарствоснабдителната система, въвеждане на единни държавни цени, въвеждане на аптечна къса и това, което е в границите на краткосрочните ограничения - синхронизиране на четирите електронни системи, тъй че да влязат планово и също да бъдат бюджетирани ", уточни ръководителят на Националната аптечна камара.

Четирите нови електронни системи са: верификация или следене за подправени медикаменти, да няма експорт на изчезнали на локалния пазар лекарства, нов програмен продукт по системата към Национална агенция за приходите и въвеждане на електронна рецепта.

Антон Вълев уточни, че системата за верификация прекомерно постоянно дава неточности там, където към този момент работи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР