Фармацевтичното отделение на японската фирма Фуджифилм стартира финалната фаза на

...
Фармацевтичното отделение на японската фирма Фуджифилм стартира финалната фаза на
Коментари Харесай

Японска компания е във финална фаза на тестване на лекарство срещу COVID-19

Фармацевтичното поделение на японската компания " Фуджифилм " започва финалната фаза на тестванията си върху пациенти с ковид с лекарство, съдържащо Favipiramir (Фавипирамир), оповестява в. " Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Още преди две седмици Китай излезе с първи окуражаващи мнения за използването на медикамент с дейната съставна част фавипирамир при лекуване на пациенти с ковид. Този препарат е бил създаден от Япония, само че след приключването на патента му, към този момент се прозивежда от Китай, стана ясно след това.

Китай предлага японско лекарство за битка с ковид

В Япония медикаментът на същото основа, който е на финала на клиничните проби сега, получи утвърждение от управляващите и беше пробван против вируса на ебола. Лекарството нападна ензимите, които разрешават на патогена да се самокопира и да се популяризира в човешкия организъм. В резултат на положителните резултати, реализирани при предходните две етапи на тестванията, компанията стартира да усилва производството на препарата през месец март.

Японските медици смятат, че това може да се окаже първото потвърдено сполучливо лекарство против COVID-19. Медикаментът влияе върху ензима РНК полимераза, който служи като катализатор в процеса на възпроизвеждането на вируса. Японските медици сполучливо третираха с Avigan пациенти, заболели от ебола, и се надяват да реализират същите резултати и при лекуването на новия ковид. 

" Клиничните проби ще се проведат на 100 пациенти до края на юни ", съобщи представител на компанията пред AFP. " Ще събираме и проучваме данните, след което ще ги подадем за утвърждение ", добави той.

Лекарството ще се ползва за най-много 14 дни на пациенти с ковид сред 20 и 74 години с лека пневмония. Изследването изключва бременни дами заради странични резултати, показани при тестване върху животни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР