Фармацевтичният производител AstraZeneca, който е сред десетте най-големи компании в

...
Фармацевтичният производител AstraZeneca, който е сред десетте най-големи компании в
Коментари Харесай

Фармацевтичен гигант с бизнес у нас с амбиции за експанзия в Китай

Фармацевтичният производител AstraZeneca, който е измежду десетте най-големи компании в бранша у нас, възнамерява да развие бизнеса си на втория по величина пазар на медикаменти в света. Компанията сътвори нов дойнт венчър в Китай - Dizal Pharmaceutical, оповестява Reuters.

В него присъединяване с изключение на AstraZeneca ще има фондът Chinese Future Industry Fund, който се държи от държавната China State Developmenr & Investment Corporation.

Стъпката е от особена значимост за фармацевтичният производител, защото тя ще му обезпечи по-бърз достъп за новите лекарства на китайския пазар.

Днес той е вторият по величина след този в Съединени американски щати, като случаите на онкологични болести и диабет са най-многобройните в света. А това от своя страна е сериозна опция за напредък за локалните и интернационалните компании от промишлеността.

Със съглашението Dizal ще може да употребява цялостния потенциал на центъра за нововъведения на AstraZeneca в Шанхай. От своя страна китайският фонд ще обезпечи финансиране и ще помогне за сключването на стратегически партньорства в Китай.

У нас AstraZeneca оперира от 2000 година, като към днешна дата влиза в топ 10 на най-големите фармацевтични производители в България. Екипът в страната наброява 115 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР