Фармацевтичният гигант JonsonJohnson беше осъден да плати компенсация от 572

...
Фармацевтичният гигант JonsonJohnson беше осъден да плати компенсация от 572
Коментари Харесай

Jonson & Johnson загуби първо дело заради пристрастяване към лекарства - глобата е колосална

Фармацевтичният колос JonsonJohnson беше наказан да заплати отплата от 572 милиона $ поради епидемията от приложимост на опиати в Съединени американски щати, написа БГНЕС по информация на Reuters.
Съдия в Оклахома реши, че компанията е виновна за задълбочаването на казуса с наркоманиите в щата, като е наводнила пазара с болкоуспокояващи.
Акциите на JonsonJohnson паднаха с 5 % след оповестяването на присъдата.
Делото, заведено от основния прокурор на Оклахома Майк Хънтър, е първото, което стигна до правосъден развой от хиляди сходни искове, заведени от локални администрации против производителите и разпространителите на опиати в Съединени американски щати. Хънтър искаше от JonsonJohnson отплата от 17 милиарда $, с които компанията да заплати за рехабилитационни и просветителни стратегии за опиатите в щата в идващите 30 години. Процесът се следи от близко от тъжителите в над 2000 сходни каузи.
Някои юристи на тъжители съпоставят процеса в Оклахома с огромното дело против тютюневите колоси, което приключи с присъждането на колосалната отплата от 246 милиарда $ през 1998 година.
Според Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията в Съединени американски щати, опиатите са виновни за гибелта на 400 хиляди души в интервала от 1999 до 2017 година.
В траялото седем седмици дело в Оклахома, обвиняването твърдеше, че JonsonJohnson са провели дългогодишна рекламна акция на болкоуспокояващи медикаменти, като се изтъквали техните преимущества, само че са минимизирали споменаването на заплахата от пристрастяване. Компанията отхвърля обвиняванията и твърди, че техните обезболяващи са едвам 1 % от всички сходни артикули на пазара, както и незначителна част от този вид препарати, предписани в Оклахома.
Какво сочи злокобната статистика по отношение на пристрастяването към медикаменти - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР