Фармацевтичният бос Огнян Донев успя да отложи делото в Софийския

...
Фармацевтичният бос Огнян Донев успя да отложи делото в Софийския
Коментари Харесай

Олигархът на Костов Огнян Донев пак бяга от присъдата за неплатени данъци в рекорден размер от 63 милиона лева!

Фармацевтичният необут Огнян Донев съумя да отсрочи делото в Софийския апелативен съд благодарение на адвокатката си Ина Лулчева, написа "Монитор ".

Юристката изясни, че не е готова за съвещанието и настоя за отсрочване. Така съдът бе заставен да отсрочи делото. Официално пред съда бе пусната молба, че Лулчева има дело във Военния съд, а пък другата защитничка Даниела Доковска отхвърля въобще да се явява, поради епидемиологичната конюнктура, защото имала съпътстващи болести.

Въпреки очевидният цирк, Софийският апелативен съд нямаше какво друго да направи и отсрочи делото като насрочи съвещание чак за 30 юли 2020 година Преди да съумеят да шиканира процеса пък отбраната настоя съдът да спре онлайн излъчването на съвещанието пробвайки се да си подсигури осведомително затъмнение.

Прочулият се като Царя на хапчетата Огнян Донев и съдружникът му Борис Борисов са подсъдими за недекларирано нарастване на годишен финансов резултат и неплащане на налози в изключително огромни размери – надлежно 62 779 725 лева и 7 483 105 лева Според обвиняването Донев и ортакът му са укрили на налози от седем покупко-продажби с акции на "Софарма “ и в разнообразни конфигурации сред няколко компании. Процесът стартира преди 7 години.

За да подсигури оправдателна присъда на предприемач, на сцената изгря и шефът на грантаджиите в Темида Калин Калпакчиев, който за малко да се вреди да гледа делото против Донев. В края на януари т.г. системата за инцидентно систематизиране на делата в Апелативен съд - София разпределя делото против Огнян Донев по обвиняването за укриване на близо 63 млн. лева налози на Калин Калпакчиев и Весислава Иванова.

След поредност от медийни изявления, които разкриват опита на фармацевтичният необут да пробие Темида, 2-3 дни по-късно те си вършат отказ с претекст „ с цел да не остава никакво подозрение в обективността “.

Следва второ систематизиране на делото и то се пада на арбитър Виолета Цанкова като докладчик. Тя обаче също си прави отказ и тогава се стига до трето систематизиране на делото. Системата го разпределя на I углавен състав на САС с ръководител Снежана Душкова, докладчик Карамфила Тодорова и член арбитър Иван Стойчев.

Междувременно предприемачът Цветомир Найденов упрекна уеб страницата на подсъдимия Огнян Донев, че е цензурирал думите му. Бившият съучастник на укриващия се в ОАЕ хазартен необут Васил Божков и главен очевидец против него заяви във Facebook за неприемливата цензура.

„ Това е прегледен образец по какъв начин се изопачават думите ми! Казах доста ясно, че Черепа имаше проект по какъв начин да си прикрие следите, а тези пишат, че съм споделил, че Черепа нямал проект за прикриване.... аз споделям, че Георги Кадиев му е изписал вежди, тези пишат Властта..... 111 място по независимост на словото, дами и господа “, написа Найденов и ползва обявата в ClubZ.

Това е поредна медия, обвързвана с олигархията у нас, която цензурира Найденов поради беглеца Васил Божков. Преди няколко месеца стана ясно, че флагмана на другия обвиняем необут Иво Прокопиев - „ Капитал “, както и овладяната от подмолните кръгове bTV, станала известна като Божков ТВ, са взели изявленията с предприемача, които обаче не разгласили над 40 дни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР