Фармацевтичните компании Пфайзер и Бионтех кандидатстваха за одобрение от Европейската

...
Коментари Харесай

``Пфайзер`` и ``Бионтех`` кандидатстват за одобрение на ваксината им в ЕС |

Фармацевтичните компании " Пфайзер " и " Бионтех " аплайваха за утвърждение от Европейската организация по медикаментите за имунизацията им против ковид, предава ДПА.

Двете компании са поискали незабавно решение от Европейската организация по медикаментите. Ако имунизацията бъде утвърдена, първите имунизации в Европейски Съюз могат да стартират до края на годината, написа Ройтерс.

От Агенцията оповестиха, че на 29 декември ще се организира среща, по време на която ще бъдат разисквани сигурността и ефикасността на имунизацията. От Агенцията обявиха още, че на 12 януари ще се организира среща за имунизацията на " Модерна ", както и че още тогава тя може да бъде утвърдена за приложимост, написа Асошиайтед прес.

На 18 ноември от " Пфайзер " оповестиха, че имунизацията им 95% ефикасна, както и че няма съществени странични резултати. Малко по-късно от компанията подадоха заявление за утвърждение към Американската организация по храните и медикаментите. Големият им съперник - " Модерна ", през вчерашния ден заяви, че след третия и финален стадий на клинични проби, имунизацията им доближава успеваемост от 94,1%, както и че аплайват за утвърждение както в Съединени американски щати, по този начин и в Европейски Съюз.

Припомняме, че все още Европейска комисия има подписани съглашения с шест фармацевтични компании за общо над 800 млн. дози ваксини - съвсем два пъти повече от популацията на Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР