Фармацевтични компании от САЩ искат обяснение за „Случая Марешки“ Централите

...
Фармацевтични компании от САЩ искат обяснение за „Случая Марешки“ Централите
Коментари Харесай

Фармацевтични компании от САЩ искат обяснение за „Случая Марешки“


Фармацевтични компании от Съединени американски щати желаят пояснение за „ Случая Марешки “

Централите на фармацевтичните компании от Съединени американски щати – „ АББВИ”, „ Пфайзер”, „ Майлан” и „ Марк, Шарп и Доум – България” са поискали пояснение от българските си клонове за продажбата на лекарства на компанията „ Фармнет” на семейството Марешки, след следствие на предаването „ Открито” на Валя Ахчиева. В предаването бяха посочени обстоятелства, че четирите американски компании нарушават федерален закон на Съединени американски щати – Закон за задгранични корупционни практики, който е в действие от 1977 година

Този закон не разрешава на американски компании да заплащат на длъжностни лица, на задгранични политически партии, на партийни функционери, както и на претенденти за политически длъжности.

След излъченото предаване по Българска национална телевизия от централата на четирите американски компании в Съединени американски щати са поискали българските им клонове да дадат пояснение по този случай и да показват обстоятелства. В момента в четирите клона в София се пишат отчети, които ще заминат за Съединени американски щати.

Политологът доцент Мария Пиргова пък, съобщи в предаването "Денят онлайн " по Канал 3, че бизнесът на Веселин Марешки, който е контрабанда, би трябвало да бъде премахнат.

"Валентин Златев, който продава най-вече горива в България споделя, че има проблем, което е притеснително. Започва преразпределяне на позициите на ГЕРБ ", добави доцент Мария Пиргова.

Според политолога Румяна Коларова "Воля " може да се разпадне елементарно, като пясъчна кула. "Ако бизнесът на Марешки се разпадне, това ще рефлектира и върху парламентарната група. Уязвимостта на Веселин Марешки е от дълго време коментирана. Не би трябвало да има такава връзка сред бизнеса и политиката, като не става въпрос единствено за горивата, това визира и медикаментите. Цялата група на Марешки е част от неговия бизнес, въпросът е каква част от тази парламентарна група е лоялна ", разяснява Румяна Коларова.

По думите й Българска социалистическа партия може да инициира избор на съмнение.

"Въпросът е дали ще бъде подсилен от Движение за права и свободи и "Воля ". По всеки един закон ще има опълчване. Има конфликт на локално равнище сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, битката е за публичните поръчки. На последните локални избори ГЕРБ записва смазваща победа, въпросът е дали ще успее да я задържи на изборите след 2 години. Президентът постоянно е губел, когато се конфронтира с правителстовото ", сподели още Румяна Коларова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР