Фармацевтичната компания Джонсън и Джонсън обяви, че се е спряла

...
Фармацевтичната компания Джонсън и Джонсън обяви, че се е спряла
Коментари Харесай

Още една ваксина срещу коронавируса ще бъде тествана върху хора тази есен в САЩ

Фармацевтичната компания " Джонсън и Джонсън " разгласи, че се е спряла на ваксина за битка с новия ковид, която ще бъде тествана върху хора до септември и може да бъде въведена в незабавно до началото на 2021 година, заяви Франс прес.

Американският тръст е подписал контракт с Центъра за напреднали проучвания и развиване в региона на биомедицината, който е зависещ на американското държавно управление, за инвестиция от 1 милиард $ за тази разработка.

" Джонсън и Джонсън " започнаха работа над пробната ваксина Ad26 против SARS-CoV-2 през януари. Беше употребена същата технология като при основаването на имунизацията против ебола. При този развой се комбинира вирус от елементарна хрема, който е некадърен да се възпроизведе, с фрагменти от Covid-19 за предизвикателство на имунна реакция на човешкия организъм.

Компанията тествала няколко разновидността на ваксина върху животни и най-после избрала най-хубавия пример за новата разработка.

Тези дни Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди невижданите тласъци и помощи на стойност 2.2 трилиона $ за облекчение на ударите, които понася стопанската система от пандемията от ковид. Тридесет милиарда от тях ще бъдат употребявани за създаването на ваксини и медикаменти против Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР