Фармацевтичната компания АстраЗенека излезе с официална позиция до медиите по

...
Фармацевтичната компания АстраЗенека излезе с официална позиция до медиите по
Коментари Харесай

АстраЗенека отговори на критиките от българските власти за ваксините

Фармацевтичната компания АстраЗенека излезе с публична позиция до медиите във връзка рецензиите от българските управляващи, отправени по-рано през днешния ден, от които стана ясно, че обещани до края на февруари доставки на ваксини няма да бъдат изпълнени. 

" Изключително неприятно сме сюрпризирани от следващата неспазена сделка от компанията, която трябваше да достави Оксфордската ваксина. ", съобщи на постоянният седмичен брифинг н НОЩ здравният министър проф. Костадин Ангелов и добави с безапелационен звук: " Нека да съм пределно явен - нямаме потребност от вашата вежливост, а от ваксини! Нека ангажиментите да се съблюдават! Ако във вашия корпоративен свят това е възможно, на полето, на което се намираме, това е неприемливо! "

Забавянето на доставките на ваксини от компаниите-производители слага под риск имунизационните проекти на страните членки на Европейския съюз, разяснява на собствен ред министър председателят. " Да ни се върнат парите за това, което сме вложили! Напомням на тези огромни международни компании, че ние инвестирахме, с цел да произведат имунизациите. Не е почтено някой, в случай че им даде повече пари от Европейския съюз, да им пращат натам повече ваксини. Даже е неприемливо. ", акцентира той.

" Производството на ваксини, в частност имунизацията на АстраЗенека против COVID19, е развой с висока степен на техническа трудност. Въпреки че АстраЗенека поставя неуморни старания да се оправи с провокациите, които пораждат в хода на производството, е допустимо да има известна вариабилност и компликации при въвеждането на всеки нов индустриален развой. ", отбелязва компанията в публикуваното до медиите мнение.

" Все отново вследствие на продължаващите ни старания чакаме да сме в положение да доставим в България идващото количество два дни по-рано от плануваното. До средата на месец март сe чакат още две доставки ", прецизират от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР