Фармацевтичната компания AstraZeneca преустанови клиничните тестове на разработената от нея

...
Фармацевтичната компания AstraZeneca преустанови клиничните тестове на разработената от нея
Коментари Харесай

Задава ли се втора вълна? Спряха изпитанията с многообещаваща ваксина

Фармацевтичната компания AstraZeneca прекрати клиничните проби на създадената от нея ваксина против Ковид-19. Причината е, че при един от доброволците, участващ в тестванията, са се показали тежки странични резултати. Ваксината, създадена взаимно с университета “Оксфорд ”, е една от най-обещаващите. Клиничните тествания, които се правят във Англия, Бразилия и Южна Африка, са в последна фаза и в тях вземат участие десетки хиляди доброволци.
Временното преустановяване на проучванията е рутинна мярка в сходни обстановки, прецизираха от AstraZeneca. Външна инспекция ще открива дали здравословните проблеми при въпросния пациент са провокирани от имунизацията.
На фона на новия взрив на новозаразени от ковид в редица страни, на ефикасната имунизация против Ковид-19 се гледа с огромна вяра. В Русия първата ваксина “Спутник V ” към този момент получи позволение за прилагане.
Драматичен растеж в Испания, Франция и Англия
Френският здравен министър Оливие Веран удостовери, че в страната се вижда експоненциално повишаване на случаите на Ковид-19. Цели 28 департамента в страната са категоризирани като “червена зона ”, а новите случаи единствено предишния петък и събота доближиха 8 500 за едно денонощие. В някои райони на страната интензивните отделения към този момент работят съвсем на цялостен потенциал.
Най-тежко в Европа е ситуацията в Испания. През последните две седмици делът на инфектираните на 100 хиляди души доближи 230. Германският институт “Роберт Кох ” дефинира един регион като рисков, когато броят на случаите е над 50 на 100 хиляди. През уикенда Испания мина психическата граница от 500 хиляди случаи на ковид от началото на пандемията. Една трета от тях са в Мадрид. Местното ръководство на столицата забрани събирането на повече от 10 души на едно място.
Англия също стегна ограниченията. Премиерът Борис Джонсън разгласи, че се не разрешава събирането на повече от шест души - както в затворени пространства, по този начин и на открито. До момента горната граница беше 30 души. Глобата за нарушителите е 100 паунда. Новото предписание обаче не важи за учебни заведения, работни пространства, сватби, погребения и групови спортове, които съблюдават хигиеничните ограничения. От началото на пандемията Англия записва 41 500 смъртни случая по отношение на Ковид-19 – най-вече в цяла Европа.
Берлускони се бори с " дяволска болест "
Бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони даде позитивен тест за Ковид-19 и постъпи в болница предишния четвъртък. 83-годишният политик и предприемач организира телефонен диалог от болничното заведение със свои симпатизанти и съобщи, че се бори против “дяволска болест ”. Берлускони има тежки признаци на болестта и е лекуван с лекарството ремдесивир, което се употребява против ебола.
Бившият италиански министър председател се болести с Ковид-19 по време на отмора в Сардиния. Средиземноморският остров се трансформира в разплодник на болестта през лятото. Той е възприеман като главен източник на новите случаи на болни в цяла Италия.
 
Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР